Kristianstad

De två männen som jobbar i verkstaden, Björn Nilsson och Georg Tuomaala har att göra. Bokningarna för verkstaden sträcker sig framåt, och det är jämn ström med bilar hela tiden. Just nu är det mycket däckbyte, och balansering av hjul.

– Kunderna vet att killarna i verkstaden är oerhört duktiga, och handplockade hit. Det sprider sig som ringar på vattnet att här finns stor kunskap och kompetens. Detta berättar Benny Olsson som varit ansiktet utåt på Preemmacken på Snapphanevägen i hela 17 år. Benny trivs som fisken i vattnet.

Kunderna får all den hjälp de behöver. Under tiden jag besöker B. Palm Servicestation AB kommer en man in och köper en lampa till sin bil. Snabbt och lätt plockas rätt lampa fram till kunden. Minuter senare har även Björn monterat den nya lampan åt kunden. Service på hög nivå!

– Vi är inte macken som säljer varmkorv och wienerbröd. Hos oss kan du istället ställa frågor om din bil och få ett riktigt svar, säger Benny och killarna nickar instämmande.

Macken vill vara den ”gamla” sortens mack med kunskap. Det är det som går hem hos kunderna. Det jobbas både med privatpersoner och företagare, och macken har funnits på den aktuella platsen sedan 1964. Bengt Palm som äger servicestationen har drivit macken i 18 år.

I verkstaden utför man alla typer av reperationer. Inget är för litet eller för stort. Både Björn och Georg har varit i branschen länge och besitter stor kunskap.  Viljan att hjälpa alla kunder oavsett behov får jag klart för mig när man berättar om cykelreperationer, slipning av yxor etc.

Utöver kunskap, trevligt bemötande och verkstad, kan du självklart tanka din bil, tvätta den och hyra släp på B. Palm Servicestation AB. Välkomna önskar Benny, Bengt, Georg och Björn!

Text & Bild: Elin Troedsson

Benny hälsar nya som gamla kunder välkomna.

Nu är det högtryck på däckbyte, berättar Björn.

Georg jobbar med att få bilen klar.

Föregående artikelTobias Eriksson hjälper musikhjälpen
Nästa artikelRekordkalla vintrar i Sveriges Historia