Med på Kvinnokvällen som Sparbanken 1826 höll i Hässleholm var Åsa Scharin känd radioröst i P4 radio Kristianstads helgpanel på fredagar. Hon pratade om den fantastiska drycken champagne.  Med mycket humor och skratt berättade hon om sin relation till drycken som hon anser fungerar att dricka till allt!

– Till midsommar när man ska äta sill kan man dricka champagne. Det kan skära sig lite men väljer man bort sillen så smakar det bra, skojar Åsa och får publiken att skratta.

Vad är ditt förhållande till drycken?

– Inget mer än att jag alltid har älskat champagne, svarar hon när bankchef Håcan Nilsson välkomnar henne upp på scenen.

– Jag har fått läsa på ordentligt innan för att kunna ge er följande fakta, kvittrar Åsa fram och ger oss kvinnor i publiken intressant fakta.

Bollinger är den mest druckna champagnen i Sverige och de har framställt drycken sedan 1829. Men man har framställt champagne ännu längre tillbaks, i ungefär 300 år har drycken funnits. Champagne är förenat med lyx och festligheter, men enligt Åsa går det hur bra som helst att ta ett glas när som.

– När du städar eller stryker är det perfekt, framhåller Åsa och ler övertalande.

Varje år produceras 2 miljarder flaskor mousserat vin, 250 miljoner av dessa är äkta champagne från distriktet i norra Frankrike. Och hör och häpna, varje flaska innehåller 47 miljoner bubblor.

– Börja inte räkna, då har ni att göra!

Åsas personliga favoritchampagne är Bollinger men prisar även det mousserade vinet Louis Bouillot Crémant de Bourgogne Brut. Ett bra pris, runt 100-lappen och Åsa hälsar att det är ett bra måndags-alternativ till champagne.

Åsa är en frisk fläkt med humorn nära till hand och hon gav oss åhörare många skratt om den bästa drycken, champagne. Budskapet kan enkelt sammanfattas med att man ska njuta av livet.

Text & Bild: Elin Troedsson

Åsa var festligt fin i glittrig kavaj.


Åsa Scharin och Håkan Nilsson på Sparbanken 1826 kvinnokväll.

Champagne till varje tillfälle.

Föregående artikelKennys VVS sprider värme på Långebrogatan 68
Nästa artikelTobias Eriksson hjälper musikhjälpen