web-Bild1-cmykOlofström
Den 2 juni sa grisarna Tim och Tej hejdå till de boende i Olofström för att åka med sin ägare Niklas Wennberg hem till Göteborg. Där väntar en sugga på de två Linderödsgrisarna och ett liv i en skogs-fastighet hemma hos ägaren.

Tim och Tej har spenderat de senaste 54 dagarna på Ekerydsplan i Olofström. Där har frivilliga, boende i området, hjälpts åt att ta hand om de båda grisarna. Marken där grisarna fått böka fritt är nu gödslad och står redo för vidare plantering för de som vill.
– Vi kommer att uppföra mellan 30-40 pallkragar på marken där vem som helst får komma och odla, säger Michael Örknér på Olofströmshus. Jag är jättenöjd med grisarnas arbete med jorden så det kändes aningen vemodigt att se dem åka.

Det var strax efter klockan två som Niklas backade in med sin hästtransport och många människor hade samlats för att vinka av de, inte så små, griskillarna. Niklas fick ett varmt men lite burdust välkomnande genom bus och bitande och alla kunde se att grisarna hade saknat sin ägare. Efter att Niklas både busat och hunnit kela med de ivriga grisarna lockades grisarna in i transportburen med färskt, grönt gräs.
– Vi har tyckt väldigt mycket om att ha grisarna här och man märkte klart och tydligt att de trivdes att vara här eftersom de gärna skuttade iväg istället för att gå in i transportburen, skrattar Michael.
Nu är det upp till hyresgästerna vad som ska hända på odlingsplatsen.

Olofströmshus kommer att bidra med ett växthus så nu gäller det att plocka fram de gröna fingrarna och låta kreativiteten flöda.
– Till sommaren kommer vi ha ett samarbete med ridskolan. Det kommer att dyka upp häst och vagn i området som vi framöver kommer använda när vi visar lägenheter, ett roligt inslag i vardagen, avslutar Michael.

Text & Bild: Sarah Petersson

Föregående artikelHenrikssons Ridsport tackar för sig
Nästa artikelStora satsningar på Filles Gatukök