web-Bild1-cmykBromölla
Åsa Persson tog över gatuköket i Bromölla och har hittills hunnit bygga en ny uteplats till gästerna. En uppfräschning av hela lokalen planeras och Åsa ser fram emot att få göra gatuköket personligt.

– Jag driver sedan elva år tillbaka ”Drive-in grillen” i Åhus och när jag fick höra att det här gatuköket var till salu så var jag snabbt framme och haffade det, berättar ägaren Åsa.

Åsa är väl bekant med att jobba inom gatuköksbranschen. Hon är uppvuxen med föräldrar som hade gatukök och hon har själv jobbat med det i 35 år, så hon kan sitt yrke. I maj i år tog Åsa över gatuköket längs med Industrigatan i Bromölla och namnet, ”Filles Gatukök”, härstammar helt enkelt från hennes son.
– Jag ville att namnet skulle vara något personligt och vad passar inte bättra än att sonen får vara min inspirationskälla, skrattar Åsa. Sonen Filip Persson tycker att det är roligt att få någonting uppkallat efter sig.
– Det är många som pratar om det i klassen men det är bara roligt. Jag berättar gärna hur namnet kom till, säger han stolt.

Utöver det stora utbudet av korv och hamburgare serverar Filles Gatukök även Dagens Lunch. Åsa och hennes personal kommer att satsa extra mycket för att lyfta fram Dagens Lunch.
– Vi har många äldre som kommer till oss för att hämta lunch och vi vill även nå ut till arbetarna, säger Åsa. Vi vill att alla ska veta att vi inte bara säljer hamburgare och korv utan även erbjuder vanlig husmanskost.

Åsa och personalen på Filles gatukök har märkt stor respons hos kunderna efter ägarbytet. Det är till stora delen stamkunder som besöker Filles Gatukök och det tycker Åsa är den bästa responsen man kan få, att kunderna väljer att komma tillbaka. Gör som stamkunderna, besök Filles Gatukök när magen kurrar.

Text & Bild: Sarah Petersson

Föregående artikelTim och Tej tackar för sig
Nästa artikelBåtturer med ”Klacken” på Ivösjön i sommar