web-Bild1-cmyk web-Bild2-cmyk web-Bild3-cmykKristianstad
Med 10 år av eternellodling i bagaget driver han nu Viby Garden. Resan har varit lång men med sitt brinnande intresse klarar Thomas av allt.

– Jag har drivit samma företag i 17 år men det här året startade jag om det i mindre skala, säger ägaren Thomas Lennhag.

Tidigare har Thomas sysslat med grossistverksamhet och har främst inriktat sig på import av krukor från Asien. Idag ägnar Thomas större delen av sin tid åt Viby Garden där han odlar upp sommarblommor av olika slag, bland annat perenner. Han har kvar sin import av krukor men mest för egen del.
– Det finns en väldigt bra fabrik i Vietnam som jag handlar av. Det är mycket bra kvalité på deras produkter. I början av maj fick jag hem en 40 fot stor container med krukor så lagret är välfyllt, skrattar Thomas.

En nyhet för i år är att Thomas även odlar upp blommor till den stundande höstplanteringen, bland annat aster, silverek och sedum alunrot.
– Jag tycker det är väldigt roligt och givande att driva eget företag, jag har gjort det på heltid sedan 1997. Jag jobbar visserligen mycket under våren och sommaren men jag passar på att ta lite ledigt under senhösten, säger Thomas.

Thomas har många planer inför framtiden, bland annat vill han satsa ännu mer på odlingen av perenner.

INFO-Bladet önskar Thomas lycka till bland alla sina blommor.

Text: Sarah Petersson
Bild: Privat

Föregående artikelPreem – Den moderna bensinmacken
Nästa artikelTF i Osby levererar dörrar i hela skandinavien