web-garageport_cmykKristianstad
TF I OSBY är ett gediget familjeföretag som har sina rötter i Osby sedan 1945. Arvet av traditionellt hantverk lever i allra högsta grad vidare och idag producerar och marknadsför man kvalitetsprodukter av dörrar, fönster och garageportar.

INFO-Bladet träffade VD:n Billy Ekstrand på kontoret i Osby. Billy berättar att kontoret, utställningshallen och fabriken är belägen i Osby, endast några km från gränsen till Småland. Utöver ett brett standardsortiment utför man mycket specialsnickerier, som kan vara bortagning av gamla sopskåp i garage, till att göra plats för måttanpassade garageportar eller dörrar.

TF i Osby är ett oerhört väletablerat företag. Man jobbar med i stort sett alla byggvaruhus i hela skandinavien. Man är generalagent för Clopay, som är världens största tillverkare av takskjutportar. Sortimentet är brett och prisvärt, samt tidlöst vackra och mycket säkra. Clopay har ett eget testcenter där varje port testas under extrema förhållanden.

Hej Billy! Era dörrar, fönster och garageportar finns att hitta hos nästan alla byggrossister runt om Sverige och skandi-navien. Men jag har förstått att ni cerifierar egna montörer också?
– Ja, det stämmer. Vi har ett kontinuerligt arbete där vi säkrar upp montörer i hela Scandinavien. 90% av försäljningen sker direkt mot konsument. I Sverige når vi upp ända till Kalix, och har trettiotalet montörer. Vi har inga egna anställda på det området, utan egna företagare som sköter montering och installation. I vårt område är det Nordqvists Byggservice som är montörer för oss. Duktiga killar med Anders Nordqvist i spetsen.

Ni säljer ytterdörrar också, berätta om det.
– Ytterdörrar är där vi alltid varit störst. Osbydörrens tillverkare säljer över en miljon dörrar om året. Men vi ser även en stor tillväxt på garageportar samt grindautomatik. Efterfrågan på att få måttanpassade garageportar är stor.

Text: Christoffer Lundin

Föregående artikelThomas har ett blomstrande intresse
Nästa artikelDansen lever på Bäckaskogs slott