Therese t.h. med sin elev SofieFör 16 år sedan öppnade Therese Brandt sin första salong, året var 1996 och den 1:a salongen låg bara ett stenkast från där hon är idag. ”Med berömliga kunskaper och högsta betyg” gick hon från att ha varit lärling till egen företagare och där har hon blivit kvar sen dess. Några pauser från företagandet har det blivit då barnen kommit i olika omgångar och därför har det också under åren som gått blivit tre stycken nyöppningar i olika former. Therese Klippstuga  – Klippstugan och Il Divo. Just Il Divo var en häftig utmaning då hon hade fyra anställda och mer möjligheter att utvecklas inom branschen och det var lite fart och fläkt eftersom Therese tycker det är roligt när det händer lite runtomkring henne.

För två år sedan blev Therese gravid för femte gången och bestämde sig för att lägga ner Il Divo för att kunna vara mammaledig på heltid. Med tvillinggrabbar på 13 år, två tjejer på 7 och 4 år och nu en liten kille på 2 år så kräver det sin kvinna att kunna hålla både på jobbet och hemma. Så därför kände Therese att när hon nu en fjärde gång skulle satsa på egen salong igen så ville hon ha den i centrum men lite i utkanten.  Just för att ha möjlighet att kunna styra salongen som hon vill och kunna ge allt på jobbet när hon är där. Jobba kvällar ibland och kunna vara ledig på dagen ibland för att kunna hämta barn osv. Hon är även lärare på Praktiska gymnasiet i Karlskrona en förmiddag och en eftermiddag i veckan på hår, makeup & stylist utbildningen. Therese tycker det är jätte kul att arbeta med ungdomarna för det märks att de verkligen vill lära sig. Likaså lär hon också sig något nytt varje dag av eleverna och även av sina kunders olika förutsättningar och olika hår.

Att vara frisör är ett väldigt kreativt och utvecklande arbete och det är viktigt att man är uppdaterad med senaste modet.  Som tex. när hon i höstas var på en sk. Kickoff utanför Side i Turkiet där 1500 frisörer från Sverige- Finland- Irak- Iran- Australien ja från mer eller mindre hela världen sammanstrålades .  Och närmast i tiden ligger en visning i Karlshamn för frisörer. Det är Joe-Yves Asmar, stjärnfrisör och nominerad till årets frisör Avant Garde och även han som fixade håret på Idolerna i Idol, som kommer att visa olika håruppsättningar. Men hur roligt det än är att vara med på stora shower så är det ändå det huvudsakliga arbetet på salongen som är viktigast.

Jag ställde frågan om hon har varit med om något speciellt under åren som frisör och då vill hon gärna dela med sig av ett roligt minne från Il Divo-tiden. En av hennes anställda ringde in henne för hon behövde hjälp med en kund som skulle färgas. När Therese kom ner till salongen så visade det sig att i stolen jämte bruden som skulle färgas, satt ingen mindre än Shirley Clamp, som var brudens väninna och var där för att sjunga på hennes bröllop. Det var ju lite snopet men väldigt kul.

På den nya salongen fixar Therese allt som har med håret att göra, det är mycket färgning och hon klipper ungar som gamla, gör bruduppsättningar osv. Just permanent är väl det som inte är så vanligt men faktiskt är det lite på framfart just nu. Therese berättar: ”Det roligaste med jobbet är ju såklart känslan som jag får när en kund är nöjd och kommer tillbaka, eller som nu när jag öppnade upp igen och en gammal kund kom in och sa, – Som jag längtat efter dig!” Då känns det bara så rätt att vara tillbaka!

Vi på infobladet önskar Therese lycka till!

Text & Bild: Susanne Karlsson

Föregående artikelInkas Trim & Bad – Hundtrimmet med hunden i centrum
Nästa artikelSA Bil och Däck