Inka och HrizlaI alldeles nya fräscha lokaler öppnade Ingrid Törnqvist upp för sitt nya företag Inkas Trim & Bad vid årsskiftet. Det är stallet som på föräldrarnas gård har byggts om till hundtrim för att passa den nya verksamheten där hunden står i centrum. För det är just hundar som Inka brinner för och tillsammans med sin mamma driver hon även kenneln Wiitch-Hoo’s.

På det egna företaget kommer hon att arbeta med pälsvård för hundar på olika sätt och till sin hjälp har hon inrett lokalen med t.ex. en rymlig duschhörna där hundarna får utrymme att kunna ruska av sig ordentligt efter badet. Stora hundar tvättas på golvet och de mindre placeras i ett vägghängt badkar. Hon har ett höj/sänkbart trimbord där genomkamning och trimning sker och likaså kloklippning osv.

Inka som Ingrid kallar sig själv, kommer ursprungligen från Sundsvall men i tonåren flyttade familjen ner hit till Bräkne-hoby då pappan fick jobb i Stockholm. Eftersom mamman var härifrån så bosatte de sig i Röaby, precis utanför Bräkne-hoby. Inka har en bakgrund som skadereglerare på en konsultfirma som jobbar mot olika försäkringsbolag. Drömmen var att satsa på något annat som innebar ett arbete med hundar och hon hittade en utbildning i Göteborg till diplomerad hundfrisör och anmälde sig till den. Hon har haft kvar sitt jobb under några månader även efter det hon blev egen företagare. Men från och med april står Inka helt på egna ben utan någon fast inkomst. Men hon ser med tillförsikt på framtiden då det har varit bra efterfrågan efter ett hundtrim och kundtillströmningen ökar successivt.  Därför satsade hon och visionen är att få jobba med hundar hela dagarna, kombinerat med kenneln och verkligen kunna leva fullt ut på det.

Hur går det till på hundtrimmet i Röaby då?

Jo ett besök innebär att man kommer dit med sin hund, lämnar över till Inka som fixar till hunden på bästa sätt och så hämtar man den en stund senare när den är klar. Det har nämligen visat sig att om hunden inte har husse eller matte omkring sig när den ska bli fin så är den lugnare än om de är med i lokalen. Inka gör med hunden vad som blivit överenskommet med kunden t.ex. genomkamning, tovutredning, trimning av trimraser, även nerklippning ibland för att kunna sköta den nya pälsen på bästa sätt istället för att rycka för mycket i den toviga pälsen. Valpklippning, schamponering-bad, kloklippning och öron rensning utför hon också. Bad ingår alltid i Spa alternativet ska kanske tilläggas, (genomborstning, kloklippning, bad & föning). Hon poängterar att det är kanon att kunna erbjuda kunder som kanske har värk i armarna eller ett duschutrymme som inte räcker till hemma men som ändå vill kunna hålla sin hund ren och fin. Och visst tar hon även emot det andra fyrfota alternativet – katten! Men bara om de är hanterbara och vana vid att bli klippta och badade.

Lycka till med Hundtrimmet Inka, önskar Infobladet.

Text och bild: Susanne Karlsson

Föregående artikelHeinz startade VVS-firma i Backaryd
Nästa artikelTherese är tillbaka!