Tommy Rubin, Jerry Nilsson och Stefan Andersson.Stefan Andersson har haft sitt företag SA Bil och Däck sedan 1999 och har i dagsläget 2 stycken anställda. Från början hade han verkstan vid Statoil i Kallinge men 2001 flyttade han till de befintliga lokaler han huserar i nu.  Däckverkstan och verkstan är på 180 m2 och under vecka 12 kommer de att byggas ihop och ingången och receptionen flyttas mer till mitten av huset och få ett trevligare och fräschare utseende. Det blir också mer av en helhet när allt kommer att ligga under samma tak.

SA Bil och Däck är som det låter en modern däckverkstad som tillhandahåller service och reparationer av bilar både med data och mekanisk, de lägger om och säljer nya däck. De har även ett däckhotell till kunder som inte har plats hemma att förvara däcken vid sommar/vinterbyte eller som helt enkelt vill slippa flytta med däcken. Det är en service som ca 200-250 personer om året utnyttjar. Företaget har även uthyrning av hästtransporter vilket kan var bra för alla hästintresserade att veta som inte har egen transport. Just uthyrning av hästtransporter blev det eftersom han ibland som avkoppling rider på sina döttrars hästar när han inte fiskar eller idrottar på annat sätt. Förr var han väldigt aktiv med att spela rugby men numera blir det mer hästar och fiske på lediga stunder.

Stefan har hållit på med bilar hela livet och tycker fortfarande efter alla år att det är roligt att fixa bilar och det har varit en sporre att själv få driva upp ett företag. Han är sen barnsben uppvuxen med företagandet och ännu har han inte tröttnat på det. Det är en utmaning att hitta fel och ibland får han komma på lite olika lösningar och tillverka egna små verktyg för att får till det. Likaså har också kundkretsen växt med en jämn tillströmning under åren och han har många nöjda kunder, vilket gör arbetet både roligt och tillfredsställande. Det som ibland däremot kan vara lite tråkigt när det gäller att laga dagens moderna bilar. Är att nu är allt elektriskt och det finns inte någon logik i alla elinstallationer. Det kräver mer tid och man måste använda sig av datorer för att felsöka.

Det är bråda tider just nu på verkstan med alla som ska byta från vinter till sommardäck och så är bygget igång. Stefan ser positivt på framtiden och hälsar alla välkomna till SA Bil och Däck, både nya som gamla kunder.

Text & bild: Susanne Karlsson

Föregående artikelTherese är tillbaka!
Nästa artikelTaj Mahal – Från Indien till Ronneby