Bild1-webb Bild2-webbBromölla
I gallerian hittar man den välsorterade klädesbutiken Butik Jazpi. Är man sugen på vår- och sommarmode ska man kika in här.
Nu i vår och sommar är det utan tvekan mönster som dominerar. Det är mönstrade byxor, mycket svart och vitt med grafiska mönster och självklart starka färger.
– Vill man hänga med i trenderna så ska man satsa på färg och form, berättar ägaren Janet Johansson. Det är de starka färgerna som dominerar i sommar men det svarta och vita är hack i häl.

Janet driver Butik Jazpi sedan 22 år tillbaka och hon trivs oerhört bra med det hon gör. År 2000 flyttade hon in i den nya gallerian där hon har ett av stadens bästa lägen. Butik Jazpi är en klädesaffär som har ett brett sortiment, vilket Janet tycker är viktigt att erbjuda sina kunder i en mindre stad.
– Mitt mål är att erbjuda mina kunder bra kläder till bra priser, det ska inte kosta skjortan att följa klädtrenderna. Min äldsta kund är 94 år gammal och det bevisar att det finns någonting för alla, säger Janet.

90 % av kläderna är från olika danska märken, så som Soyaconcept. Det är kläder med mycket bra kvalité för en bra peng. Förutom det breda klädsortimentet finner man skinande smycken och sjalar i diverse färger och mönster.
– Inom kort kommer det in två nya märken, Ciso och Cassiopeia, i de stora storlekarna 42 upp till 56, berättar Janet. De är lite mer fashion än vårt nuvarande basicsortiment. Janet tackar alla som väljer att handla lokalt och hälsar nya och gamla kunder välkomna till butiken.

Text & Bild: Sarah Petersson

Föregående artikelEn kväll med pasta och vin
Nästa artikelKenny tar stubben vid rötterna