Sölvesborg
I 20 år har Tai Chi varit en del av Kristin Lindahls vardag. En kvarts träning, helst utomhus före frukosten, är den bästa starten på dagen hon kan få. I Tai Chi hittade Kristin en perfekt stressbarometer som direkt talade om när det var dags att sakta ner.
Tai Chi Chuan, som är det korrekta namnet, är en typ av Qi Gong. Qi Gong är samlingsnamnet för all kinesisk gymnastik med syfte att stimulera Qi, det vill säga livskraften, vitaliteten. Liksom i yogan, den indiska motsvarigheten, jobbar man med kropp och själ samtidigt. Qi Gong främjar hälsan genom naturlig stimulans av kroppens
akupunkturpunkter. Qi Gong kan utövas av alla, oavsett ålder och fysik.
Träningen utövas stående – lediga kläder och sköna skor är allt som behövs! Anja från Ronneby, som tränat för Kristin flera terminer säger: Genom att göra Tai Chi blir man mer medveten om sin kropp. Man kopplar av och lugnar ner sig under träningen – och därefter.
– Tai Chi är Rolls Royce inom Qi Gong för mig, säger Kristin. Här finns en koppling till kampsport som jag tycker ger det där lilla extra i träningen.
EFT (emotionell frihets teknik) har Kristin kommit i kontakt med senare i livet. Här kopplas ”mindfullness” ihop med akupunktur. EFT, även kallat ”knackning”, är en kraftfull anti-stressmetod som genom att stimulera det limbiska systemet i hjärnan där känslominnet sitter hjälper en hantera smärta, fobier, sötsug, ångest m.m. på ett nästan magiskt sätt. Tai Chi har varit en del av Kristin Lindahls vardag i 20 år.
Kristin är farmaceut och har jobbat 30 år inom läkemedelsindustrin. För henne är det självklart att både traditionell skolmedicin och österländsk medicin har en viktig funktion att fylla. Men för att ge patienterna bästa behandling måste det finnas ett samarbete och kunna öka förståelsen för varandras expertis.

Föregående artikelTankeverkstad i Bromölla
Nästa artikelMycket mer än markiser