KarlshamnSkylt  till naturstigen och hur lång den är. Många slog sig ner på filtar och underlägg för att lyssna på musiken.
Söndagen den 16 september invigdes Systrarnas stig i månfaldens skog strax mellan Mörrum och Svängsta på Tångavägen 50. Drygt ett 70-tal människor från trakten hade kommit för att vara med. Skogsstyrelsen, Södra och Sparbanken i Karlshamn kom dit för att se resultatet av något de alla varit delaktiga i.

Solen tittade fram mellan molnen lite då och då och många gladdes över att vädret var så bra. Invigningen började med att alla hälsades välkomna och systrarna Miriam Mattsson, Gunvor Jönsson och Birgit Malmkvist berättade om systrarnas stig i mångfaldens skog. Därefter fick alla besökarna gå den ca 2 km långa rundan och ta del av den vackra naturen och mångfalden. Längs vägen fanns diverse överraskningar i form av keramikfigurer som Miriam hade skapat.
Efter vandringen i skogen väntade kaffe, te, hemmagjord saft, kakor, bullar och underhållning tillbaka på gården. Underhållingen i form av liveartisterna Ulf och Marlene Claesson var mycket rogivande. Therese Nilsson från skogstyrelsen och Martin Petersson från Södra talade till besökarna och självklart till de tre systrarna.
I projektet har Sparbanken Karlshamn sponsrat med stöd till invigningen och trycksaker. Forneboda Bygdegård har spridit ordet och marknadsfört invigningen och utbytet med skogsvårdsstyrelsen och föreningen Södra har varit mycket bra. Skyltarna på stigen ingår i ett pilotprojekt som Skogsstyrelsen genomfört. Utöver systrarnas egna hårda slit har även samarbete med arrendatorer och enskilda från bygden främjat naturstigen.
Restaurering av Teas jordkällare och synliggörandet av stenmurar ingick också i naturstig-projektet.
Alla medverkande till att systrarnas stig har blivit möjligt tackas återigen och alla besökare är välkomna att själva uppleva den mångfald av natur som skogen har att erbjuda.
Dagen var mycket trevlig och det kunde inte ordnas bättre av systrarna Miriam, Gunvor och Birgit med hembakat, natur och livemusik i den lummiga trädgården på Tångavägen 50.

Text & Bild: Veronika Brink

Föregående artikelLyxshopping & Talang i Ronneby – två trevliga initiativ att öka handeln i City
Nästa artikelGudahagen fyllde 5 år som Vikingamarknad!