Annika på Syatelje Lily.Linnea Andersson sjöng" Jag har en boyfriend".Andreas och Josefin med Måns-Melker.Det händer en del i Ronneby under hösten, trots en sommar med långsammare försäljning än vanligt, och butikerna har hopp för framtiden.
Under en tur på stan passade jag på att hälsa på Syateljé Lily som flyttat upp från sin källare och intagit en kanonlokal mitt i city på Karlskronagatan 30. Flytten har blivit ett lyft för butiken och hon har utökat sortimentet med mer tillbehör. Det uppskattas av både gamla och nya kunder, som fått upp ögonen för butiken.
In My House har däremot flyttat ner från övervåningen till sin nya härliga lokal på Nygatan. De nyblivna föräldrarna är inte bara stolta över sin fina son Måns-Melker utan även för allt arbete de lagt ner för att få till den rätta känslan i sin nya butik. Det har fått många nya kunder att hitta till dem.
Aktiviteter på stan drar folk, det gynnar butikerna i city. För någon helg sedan gick Paralympics av stapeln och Lyxshoppingen, där man kan vinna 10 000 kr att handla för i stans butiker har dragit igång.
Likaså har två av fyra delomgångar Talang Ronneby 2012 varit, där deltagare från hela länet är inbjudna att medverka. Vid första delomgången vann Linnea Andersson 8 år från Bräkne-Hoby med låten Boyfriend och tvåa kom Manda Månsson 15 år från Ronneby. Finalen kommer att vara någon gång i november på Ron.
Avslutningsvis vill vi flagga för företagsutställningen på torget och Gallerian den 13 oktober, som inleder en spännande företagarvecka med föreläsningar och workshops.

Text & Bild: Susanne Karlsson

Föregående artikelElin och Jesper fortsätter att sprida solsken och glädje genom Europa
Nästa artikelSystrarnas stig invigs