Kristianstad
I början av mars flyttade Swetec Training Elite Center till sitt nya, större träningscenter på Estrids väg i Öllsjö. Den 22:e mars blir det öppet hus och då finns det chans att delta i en gratis gruppträning för den som vill.

Funktionell träning – Rätt träning för rätt person!
Det unika med Swetec är att alla kunder förbokar sig på passen när de vill träna, och sedan planerar coacherna programmet för varje pass för att anpassa efter deltagarna. Alla som tränar har ett pulsband på sig, som avläser deras fysiska aktivitet och deras värden. Efter varje pass får deltagarna en utvärdering av träningseffekten där de kan följa sin utveckling genom informationen från pulsbandet.
– Mätningarna från pulsbanden visas också på bildskärmarna i träningscentret, berättar ägaren och fysiocoachen Dag Wenström. På så sätt kan vi coacher direkt se avvikelser i värdena, till exempel om en deltagare börjar må dåligt av någon anledning.

Swetec Training Elite Center har en idrottsenhet för tester och individuell program design för prestation och rehab träning/behandling samt POWERFIT gruppträning. Varje pass är cirka 30 minuter långt, och utformat för att utmana deltagarna att testa sina gränser.

Det finns tre olika kategorier inom POWERFIT:
SVART är tuffaste nivån med inriktning på styrketräning/gymnastikövningar, och man ska använda 65-70% av sin maximala kapacitet. Här crossar man mellan olika redskap som skivstänger, ringar, bildäck m.m. ofta antal övningar på tid.
RÖD passen är ett cirkelpass i Hög intensiv intervall träning där man ska nå upp till cirka 85 % av sin maximala puls. Det gör man på olika stationer med styrke och gymnastiska övningar som ger smidighet samt uthållighet. Redskap är funktionella som TRX, Power bags, kettelbells m.fl.
BLÅ pass använder sig av TABATA, träningsformen är Spinning intervall träning där man på kort tid kan uppnå väldigt stora träningsresultat. Man använder mest sin egen kropp och få redskap, men utför istället en övning i 20 sekunder och sen vilar i 10, för att sedan repetera.

Idrottskliniken ger möjligheter.
Om man vill nå sin fulla potential, räcker det inte att köpa ett gymkort och dra i maskiner eller ha ett standardiserat program eller ”vanlig” träning. Det krävs screening, tester och en kravspecifikation med ett eget designat träningsprogram för att nå sin potential,

Passa på att besöka Swetec Training Elite Center under deras öppet hus och boka in ett pass, första gången man provar är gratis! Välkomna!

Text & Bild: Petra Horning

Föregående artikelVision 2025 – Kristianstad ska lyfta
Nästa artikelMotionera och tjäna extra pengar samtidigt