studiecentrum
Brittmarie o Majken får hjälp av Lena och Hans från Studiecentrum

Hans Jonsson, som är verksamhetsledare på Studiecentrum, berättar att de är till för alla som studerar. Det spelar ingen roll om man läser på heltid, deltid eller bara någon enstaka kurs, eller om man läser högskolekurs, folkhögskolekurser eller andra utbildningar. Hit kan man komma för att låna studiedatorer eller få hjälp med att kopiera eller för att genomföra en tentamen. Det finns också personal på plats som hjälper till vid eventuella frågor. Närheten till litteratur finns också då biblioteket befinner sig på andra sidan dörren. Studievägledare finns på plats en dag i veckan. Helhetsmässigt är det så att man kan komma för att få studiemiljön som man kanske inte har hemma.

I studierummet hittar vi Brittmarie Räihä och Majken Jeansen. De studerar ekonomi på distans. Kursen är på heltid och varje dag klockan nio försöker de vara på plats för att stötta och hjälpa varandra om det blir några frågetecken. Fyra av fem kurser är avklarade och i januari kommer de att kunna titulera sig som Ekonomiassistenter. De säger att de är supernöjda med hela konceptet där de fått tillgång till Studiecentrums resurser. Alla är hjälpsamma och de får den hjälp de behöver.

Annat som erbjuds på Studiecentrum är öppna föreläsningar. Det brukar vara fem, sex föreläsningar per termin och under hösten som gått har det handlat om allt från miljö och hälsa till hur man utövar ledarskap. Föreläsningar brukar locka mellan tio och nittio personer. Inget antal är för stort då det ordnas lokal efter hur många som anmäler sig.

Den 26 januari kommer det att vara invigning av de nya lokalerna. Det kommer då att berättas mer om vad Studiecentrum är till för. Det kommer även att vara olika föreläsningar om distanslärande men även mingel med lite tilltugg.

Du som är nyfiken redan nu kan gå in på deras hemsida och titta. Eller kan du ta kontakt med Hans eller någon annan så berättar de för dig

Text och bild Paulina Bengtsson

Föregående artikelTa del av havets läckerheter
Nästa artikelCentrumhuset i Olofström – då och nu