web-Bild2-cmyk web-Bild3-cmykBromölla
Strandängens badplats var först ut i kommunen att få en riktig make over inför sommaren. Passa på och njut av sol och värme tillsammans med barnen på Strandängens badplats.

Det är en rad olika förbättringar som har skett sedan årsskiftet. Det har tillkommit nya och förbättrade toaletter samt en handikappanpassad toalett med spolfunktion. Nya grillplatser har kommit till och även ett litet gym har fått flytta hit. Parkeringen är förbättrad och de fyrbenta badgästerna har fått en brygga till hundbadplatsen.
– Vi har sju badplatser i kommunen och Strandängen är den största. Den är mycket välbesökt och en perfekt strand för barnfamiljer. Här finns närhet till kiosk, bra toaletter, lekplats och långgrunt i vattnet, berättar Turist- och Fritidschef Tobias Delfin.

Det har kommit in många önskemål från boende i Bromölla men även från turister som besökt badplatsen.
– Kraven på en badplats höjs hela tiden. Vi tar till oss alla önskemål som kommer in från allmänheten och en del blir till verklighet, säger Tobias.

Monica Larsson och Anders Karlsson tillsammans med sina två hundar, Bella och Chica, är några av besökarna till den nya hundbadplatsen.
– Sedan de rensade upp och flyttade alla båtar som låg här har det blivit mycket bättre, säger Anders.
– Det är väldigt bra att det har kommit hit en brygga. Vi har besökt stranden oftare sedan alla förbättringarna gjordes, berättar Monica glatt.

En del finjusteringar kommer att göras under sommaren och till nästa år är det en ny badplats som hamnar i fokus. Planen är att rusta upp de kvarvarande sex badplatserna så att det finns en badplats för alla behov.

Text & Bild: Sarah Petersson

Föregående artikelDansen lever på Bäckaskogs slott
Nästa artikelBromölla IBK startar damlag