web-Bild1-cmykBromölla
Till hösten kommer ett nytt och rykande färskt damlag att ta plats hos Bromölla IBK. Genom den här satsningen hoppas styrelsen få ett riktigt lyft inom damidrotten.
– Jag är riktigt taggad att göra det här och jag tror att det kommer bli väldigt bra. Bromölla behöver få igång damidrotten mer, säger blivande tränaren Marie Salo.

Marie har själv varit aktiv inom innebandyn sedan 1995. Förutom att träna själv har hon varit tränare för andra lag så hon vet vad hon ger sig in på.
– Vi har fått några tjejer som har hört av sig och undrat när vi ska dra igång. Det är roligt att det redan börjar ta sig, skrattar ordförande Peter Nordström. Vi har fått bra respons från kommunen som tycker att det är ett bra initiativ.

Planen är att få igång damlaget den 19 augusti. I början kommer det vara en träning per vecka. Men seriespelet får vänta på sin tur.
– Vi väntar just nu på att utebandyplanen ska bli klar. Det kommer att bli riktigt roligt att få vara där och spela, berättar Peter glatt.

Bromölla IBK startades 1994 av ett gäng killar som tyckte det var roligt att spela innebandy, och på den vägen är det. Under åren som gått har föreningen vuxit och det är ungdomssidan som dominerar. I åldern 6-13 år finns det totalt 8 lag. Klubbens seniorlag på herrsidan spelar i division 3 och både Marie och Peter hoppas och håller tummarna på att det framtida damlaget kommer till de nivåerna senare.

INFO-Bladet önskar Bromölla IBK
lycka till!

Text & Bild: Sarah Petersson

Föregående artikelStrandängens badplats är redo för sommaren
Nästa artikelTryggakliniken öppnar i Bromölla