Sölvesborg
Lördagen den 2 november fick Sölvesborg besök av tributebandet Queer på Slottslängorna. Rundella stod som arrangör, och de 200 besökare i publiken fick se en makalös scenshow i riktig Queen-anda.

Ingenting hade lämnats åt slumpen. Ola Ek iklädde sig rollen som Freddie Mercury. Med tandprotes, peruk, smink och tio klädbyten fick publiken följa med på en historisk resa genom Queens fantastika låtskatt. Hitsen radades upp och publiken fick njuta till låtar som We will rock you, Bohemian Rhapsody, The show must go on, I want to break free etc.

Queer är ett gäng kompisar från Stockholm som ägnat sitt liv, vid sidan om familj och yrke, att hylla den legendariska gruppen Queen. Idag räknas Queen som ett av historiens största rockband, och frontsångaren Freddie Mercury som dog i början av nittiotalet har blivit en helgonförklarad artist.

Showen fick en storartad och känslomässig avslutning, när Ola Ek (Freddie Mercury) tog av sminket och peruken, och förenades med sina fantastiska körsångerskor i låten ”No one but you”.
Låten är skriven av Brian May, och är en hyllningslåt av kvarvarande medlemmar, till sin framlidne sångare Freddie Mercury.

INFO-Bladet delar också ut en stjärna till en fantastisk produktion i scen, ljud och ljusproduktion!

Text: Patrik Lundin
Bild: Sandra Lundin

Föregående artikelRulla lätt med Sverige Vagnen
Nästa artikelMjuk pepparkaka – med lingon och färskosttopping