Stoby Måleri är ett av kommunens största företag.  Företaget fortsätter dessutom att expandera. Vi beger oss ut till Okvägen och träffar Reine Landin som arbetar i butiken. Efter ett tag märker jag att han även är expert på Stoby Måleri.
Entré Storby Måleri.Fritidsavdelningen erbjuder mycket bl.a. motorsågar.Färg & tapet avdelningen.
Reine berättar att Stoby Måleri AB, som är ett familjeföretag, startades av målarmästare Göran Olsson och hans fru Gittan hemma i Stoby 1969. Där av namnet Stoby Måleri, trots att huvudkontoret ligger i Hässleholm och man verkar på flera andra orter.

Från början var det ett rent måleriföretag som satte färg på tillvaron, dels hemma hos privatkunden, men även på större objekt. I början av 80-talet beslutade man att utöka med fler företagsgrenar och 1982 öppnades butiken Färgträffen på Gäddastorp i Hässleholm. 1988 utökade man verksamheten med försäljning av färg och förnödenheter till industrin såsom verkstäder, billackerare, metall-, trä-, möbel- och husbyggnadsindustrier m fl.
Stoby Måleri AB jobbar aktivt för att påverka sina leverantörer, beställare och kunder att leverera och välja produkter och annat material med minsta möjliga miljö- och hälsopåverkan under och efter arbetet, utan att försämra kvalitet och hållbarhet.
Stoby Måleri AB affärsidé
Stobygruppen har som mål att leverera idé, kunskap & kvalité som motsvarar kundens förväntningar. Stobys unika bredd av tjänster och produktutbud skall ses som ett mervärde för våra användare och kunder.

Några viktiga delar som företaget helt rättar sig efter är;
Företagets koncept med upplevelser och inspiration för kök och badrum, som tillsammans med färg, golv och vitvaror gör oss unika på marknaden.

Vårt samarbete med våra företagskunder inom bygg, kakel och måleri är en viktig del för vårt koncept.

Oavsett vilken varugrupp Stoby Måleri erbjuder, så skall kunden kunna välja att hela ansvaret faller på företaget med montering, service och leverans.

De fem olika produktområden som Stoby Måleri erbjuder är;
– Färg, taper och golv
– Hemma med vitvaror och husgeråd
– Kök och inredning
– Kakel och bad
– Hem & Fritid

Vår personal, dess kunskap och engagemang är den viktigaste kuggen att få kunderna att trivas hos oss.

Möjlighet att boka in sin personliga säljare för kostnadsfria hembesök medrådgivning,

CAD-ritningar för att enkelt få fram önskad design. Offert med material och hantverkstjänster för ditt projekt.
Efter denna företagsinformation från Reine beger vi oss till några av butiken avdelningar. Första stopp blir på Färg, tapet och golv där avdelningsansvarig Patrik möter oss.
– Idé, kunskap och kvalité är vår affärsidé, berättar Patrik. Det ska stämma väl in på det intrycket kunden får vid sitt besök hos oss.

Karin från Vittsjö står och tittar på tapeter.
– Vi har inte ett rum hemma hos oss där färgen eller tapeterna inte kommer ifrån Stoby Måleri, säger hon. Jag är väldigt spontan och kan flyga iväg med idéer, då är det bra att ha experter att bolla idéerna med.
Hemmaavdelningen
Ulf visar vant runt i den stora avdelningen. Han ha arbetat i många år på Stoby Måleri och kan verkligen kalla sig själv specialist.

– Jag vågar påstå att vi matchar alla konkurrenters priser, det är ju fler än jag på den här avdelningen men samtliga är specialister. Eftersom hemmaavdelningen har många olika varor så har vi flexibla arbetsdagar som aldrig blir tråkiga, avslutar Ulf.
Jag går vidare i butiken, bort till kök, bad och förvaring. För dagen är det Adam, Johan och Thomas som är på plats. Alla tre är upptagna med kunder men Adam, som blir ledig först, påpekar likt Ulf att det är kvalité och service kunderna vill ha.

– Vi försöker hela tiden göra avdelningen till en upplevelserik utställning. På så sätt kan man till exempel se badrummet eller köket uppmonterat på plats och det gör det lättare att flytta över tanken till en hemmiljö, fortsätter Adam.

Ulla och Hans Bertilsson står och tittar på när Thomas håller på att montera färdigt ett nytt kök i utställningen

– Vi kommer från Eslöv, berättar Ulla. Men vi kör alltid upp till Stoby Måleri när vi behöver något från deras sortiment. Ja, det spelar ingen roll vad vi letar efter, vi bemöts alltid lika trevligt av personalen.

Roine, som i många år bedrivit eget familjeföretag, huserar på hem & fritidsavdelningen.
– Jag ångrar verkligen inte steget in i Stoby koncernen, säger Roine.
– Nej, det Roine inte vet om cyklar och trädgårdsmaskiner inte är värt att veta, säger en företagskund i förbifarten.
Ute på lagret hittar vi Knippet.
– Det är inte lite grejer att hålla reda på, säger Reine som guidar mig runt och Knippet är inte sen att hålla med.
Under min rundgång träffar jag på många kända ansikten, både i personal och bland kunder och det slår mig att jag bara ser glada miner överallt. Så jag förstår Ulla och Hans från Eslöv som alltid återvänder till Stoby
Måleri.

Text&Bild: Magnus Kajrup

Föregående artikelBygg din framtid med Franssons Bygg AB
Nästa artikelTräning, kost och återhämtning – nycklarna till ett hälsosammare liv