Franssons Bygg AB i Hästveda har som kännetecken att arbeta med hög kvalitet och bra service och man får en hemtrevlig känsla när man stiger in i lokalerna.  Tony Fransson som startade företaget 1999 berättar lite om resan som lett fram till idag.
– Det startade 1999 som ett hemmaföretag, berättar Tony. På den tiden var det mycket snickrande som gällde. Vi hjälpte många företag men körde också runt själva. Det var 2004 som företaget flyttade till de nuvarande lokalerna på Åsgatan 1 i Hästveda.
Fram till 2003 Lokalerna på Franssons Bygg AB.Måleri-delen på Franssons Bygg AB.Tony Fransson framför ett hyrsläp.var företaget en enskild firma men 2003 blev det ett aktiebolag.
– I början gjorde vi mest nybyggnationer i Stockholm och Karlstad och däruppe, men sen den ekonomiska krisen 2008 blev det färre nybyggnationer som utfördes, berättar Tony. Krisen påverkade de flesta byggföretag överallt och utan ROT-avdraget hade det blivit svårt för företaget. Man har lärt sig mycket på vägen.
På Franssons Bygg finns allt inom bygg, måleri entreprenörer till målning finns tillgängliga. Nybyggnation av såväl lösvirkeshus som modulenthus, tillbyggnation, renovering, takläggning och kakel-/klinkerarbete är exempel på vad Franssons Bygg AB erbjuder. Inom byggdelen är det 30 anställda och på Klingströms, dotterbolaget till Franssons Bygg AB, i Hässleholm är det 7 anställda. År 2011 gjordes hallen iordning på Klingströms.
Franssons Bygg i Hästveda AB utför en mängd olika byggtjänster och åtar sig uppdrag i stora delar av Sverige, från Stockholm och söderut.
Framöver handlar det mycket om ROT-avdraget och det kommer bli mer inom det området och mindre inom nybyggnationer. Detta just för att färre nya hus byggs. Det blir ingen mer expansion på ett tag men Tony berättar att företaget nyss köpt in en ny kranbil, så hädanefter kan Franssons Bygg AB sköta allt själva.
Nu när hösten närmar sig kanske man känner för att måla om lite för att pigga upp i den mörka vardagen, då är man välkommen att besöka Franssons Bygg AB i Hästveda.
Text & Bild: Veronika Brink

Föregående artikelGalakvällen Hässleholm
Nästa artikelStoby Måleri AB – Mycket mer än en färgbutik