F.v. Bertil Badics och Kjell Pantzar.Stoby akvarium startades upp 1968och var redan en etablerad zoologisk butik när Bertil Badics och Kjell Pantzar tog över butiken augusti 2010 och började renovera upp den.

Både Kjell och Bertil har arbete vid sidan om och hade tänkt ha butiken som en hobby, även om det är en hobby som tar mycket tid och kräver mycket engagemang från de båda. De har nämligen riktat in sig på bland annat egen-importerad fisk samt akvarium och tillbehör. På senare tid har de även tagit in produkter till de som vill hålla reptiler och andra terrariedjur.

Arbetet som blivit gjort med att städa ur butiken och renovera har tagit lång tid och är fortfarande på gång. En 4-rums villa som ligger i direkt anslutning till butiken ska även den färdigställas. Resterande djurfoder har de fått sälja ut till lågpris för att ge mer plats till just fiskarna och alla tillbehör. De har även lagret direkt på plats och behöver inte köpa in allt eftersom tillbehören tar slut.

För just Bertil var det en dröm som blev sann. Redan 7 års ålder hade han ett enormt intresse för fiskar, så han tog chansen när det begavs även om han visste att det kräver stort engagemang att hålla uppe en akvariebutik med alla olika sorters fiskar.

Kjell arbetar på sjukhus som operationsundersköterska annars men spenderar vissa kvällar och helger i butiken, även han med ett stort intresse för akvarium och fiskar, och hans kunskaper om dessa är mycket stor.

Stoby akvarieaffär ser litet ut när man är utanför men är mycket större när man väl kommer in och tar sina steg ner i källaren. Där har de alla sina rum med akvarium fyllda med fiskar från hela världen. Man blir förundrad över hur stor butiken egentligen är och av deras rikliga utbud av akvariefisk, både kall- och varmvattensfiskar från världens hörn.

Föga förvånande är det att höra att det kommer hit människor långväga ifrån för att inhandla sina fiskar och tillbehör då det, förutom den stora vidden av akvariefisk, är svårt att hitta billigare tillbehör någon annanstans.

Den 6 november är det exakt två år sedan som Kjell och Bertil öppnade upp sin fräscha butik och jobbet de har lagt ner de här åren har varit otroligt. Det går inte att missa att de här herrarna verkligen trivs med vad de gör och att denna välsorterade akvariebutik kommer att fortsätta att vara så populär som den är.

Text och bild: Linda Liljegren

Föregående artikelKlubbkompis utökar med både yta och sortiment
Nästa artikelFar och son hjälps åt på Kjellqvists Allservice