stadshotelletPittoreska Lasargårdens Bed & Breakfast utanför Sölvesborg och det vackra Stadshotellet i Sölvesborg drivs av Anette Nilsson och hennes sambo Milos Samolov sen 2002.

Planerna för ett Stadshotell i Sölvesborg väcktes i början av 1900-talet. 1909 startade bygget under ledning av stadsbyggmästare Klaes Modig. Som arkitekt hade man anlitat Alfred Hellerström från Helsingborg. Stadshotellet invigdes den 14 januari 1911 & kunde då erbjuda 16 gästrum, en stor vacker festvåning, damsalong, rum för herrar och mycket, mycket mer.

Under årens lopp har hotellet genomgått flera förändringar med bland annat tillbygge av rum, olika restauranger och nöje. År 2003 skedde den största förändringen då mer än halva hotellbyggnaden byggdes om till lägenheter och antalet gästrum minskades till dagens 13 rum.

Den ljusa och vackra matsalen på entréplan sparades och används i dag till frukostmatsal och restaurang. I samband med ombyggnaden fräschades även hotellrummen upp och det gjordes även en ny bar/ lobby i anslutning till receptionen och matsalen.

Anette och Milos har drivit Stadshotellet i 8 år. Idag finns som sagt 13 rum och 25 bäddar. Hotellet ligger centralt i Sölvesborg och gäster som kommer med tåg har endast 3 min gångavstånd till hotellet.

Tidigare har de arrenderat ut restaurangverksamheten men från september tänker Anette och Milos själva hålla i restaurangdelen som kommer bestå av pub och restaurang. Det kommer även finnas en pizzameny både för avhämtning och givetvis för att ätas på plats.

Helgmiddagar kommer att serveras efter beställning. – Sommaren har varit bra, det har varit många turister som har valt att bo här på Stadshotellet, säger Anette. Först och främst har vi detta för våra hotellgäster, men även allmänheten är mer än välkomna att komma hit på kvällar och äta och dricka gott i en lugn miljö.

Stadshotellet kan ta emot runt 75 st. matgäster och ordnar gärna större kalas på hotellet. Anette och Milos hälsar gamla och nya gäster varmt välkomna!

Föregående artikelVilla Valjensa – ett pensionat för alla
Nästa artikelNäringslivsnytt