DSC_0059_cmykBromölla
Sveriges Pensionärsförbund Bromölla-Näsum firar 30 år och anordnade en oförglömlig kväll på Villa Valla för sina glada medlemmar, med god mat, underhållning och mingel.

Föreningen startade 1984 i samråd med Studieförbundet Vuxenskolan. Då hade de bara 20 medlemmar, men idag har de vuxit till hela 260 stycken. Den 24 oktober var det dags för att fira föreningens 30-årsjubileum.
– Varje år håller vi en vår- och en höstfest, berättar ordförande Roland Stjernberg. Och de senaste tre åren har vi hållit dem här på Villa Valla, på grund av den goda maten och fina servicen.

Medlemmarna i SPF Bromölla-Näsum arrangerar en mängd trevliga aktiviteter tillsammans. Bland annat har de månadsmöte varje månad. Under onsdagarna hålls det veckoliga promenader för alla som vill och i våras höll de t.ex en modeshow tillsammans med Lilla Längan och Idoffs med medlemmar från föreningen som mannekänger. Föreningen har också ett antal utflykter såsom ”Ut i det blå” och utfärd med Klackabåten på Ivösjön.

Fram mot december planeras en julresa till Bremen och det blir även julbord med Luciatåg på Hotell Iföhus. Alla dessa aktiviteter är väldigt populära vilket troligen bidrar till att medlemsantalet ständigt ökar. Cirka 75 stycken glada och ivriga medlemmar dök upp på jubileumsfesten. Valla Sigurdardottir, ägare till Villa Valla, presenterade den läckra trerättersmenyn, som inleddes med en skagenröra på Villa Vallas vis och till det ett glas vitt vin. Till huvudrätt serverades fläskfilé med tysk salami och svampsås, och till efterrätt bjöds det på hemmagjord pannacotta.

Under kvällen bjöds det även på musikunderhållning i form av en trio som sjöng musikalmusik och operettmusik. Kort sagt blev det en riktigt minnesvärd kväll!

Text & Bild: Petra Horning

Föregående artikelSölvesborg IK:s hockeyskola
Nästa artikel(H)julrundan i Näsum