IMG_1675-CMYK IMG_1677-CMYK IMG_1681-CMYKÅret var 1970 och Sölves-borgs isrink såg inte riktigt ut som idag. Isen låg blank utan tak och rimfrosten hängde i träden. Förväntansfulla, spralliga och glada barn var ivriga att snöra på sig sina skridskor för att beträda isen. Känslan i kroppen var glädje och lust, samtidigt som spänningen steg i kroppen. Precis samma känsla får barnen idag, när den första lektionen i Sölvesborgs hockeyskola stundar.

Den 18/10 hade den 40:e hockeyskolan premiär och ca 25 förväntansfulla barn var där och förgyllde förmiddagen. Tre Kronors hockeyskola är namnet på svenska ishockeyförbundets verksamhet för de minsta. Den går ut på att under lekfulla former få fram känslan för spelet. Tanken med Tre Kronors hockeyskola är att skapa känslan av glädje, lek och spontanitet i blandade åldrar. Målet är att skapa ett livslångt intresse där alla som vill får vara med. Att få fler killar och tjejer att spela ishockey där verksamheten bedrivs och organiseras efter barns behov, mognad och villkor. Det handlar mycket om att umgås och ha roligt tillsammans med kompisar och ledare, vilket är en grundförutsättning för en positiv utveckling.

För att kunna bedriva en sådan här verksamhet krävs det personer som brinner för hockeyn. Allt arbete som ledare gör inom klubben bedrivs ideellt och sker helt och hållet på deras fritid. I ishallen träffas människor som håller hockeyn varmt om hjärtat och där skapas gemenskap och goda förutsättningar för både barn och vuxna. Hockeyskolan kan ses som en inkörsport för ett framtida engagemang och intresse inom svensk ishockey.

Sölvesborgs IK har arbetat för att se till att alla barn ska få möjlighet att prova på att spela ishockey. Förra säsongen köpte klubben in 20 stycken ”prova-på-väskor” som innehåller
komplett utrustning förutom skridskor. Dessa finns för utlåning under hela säsongen. Klubben har också en begagnad-bod där man kan köpa billig utrustning om man önskar det. Att spela ishockey i Sölvesborgs IK innebär att skapa glädje tillsammans med andra samt att skapa gemenskap och god kamratskap.

Föregående artikelTvå unika UF-företag på Furulundskolan
Nästa artikelSPF Bromölla-Näsum firar jubileum