IMG_5864-cmyk Näsum
För andra året anordnar Näsums Byutveckling (H)julrundan i Näsum. Söndagen den 23:e november är det dags och hela byn engagerar sig i denna glada, trevliga dag!

(H)julrundan startade 2013 och blev så uppskattat att Näsums Byutveckling fortsätter anordna rundan även det här året. På två olika platser i byn kommer det finnas marknadsstånd och försäljning, vid parken vid kiosken och vid matöppet. Det kommer att finnas häst och vagn och traktor och vagn som man kan hoppa på och åka runt med. Utöver vid de två marknasplatserna stannar skjutarna även vid konstnären Troels Kirks ateljé.

Butikerna i byn kommer att ha extra öppet, liksom församlingshemmet där viss försäljning förekommer, och tillsammans med de 48 stycken knallarna kommer det finns många fina erbjudanden att ta del av under dagen, allt från mat till hantverk och julklappstips.
– Banken kommer ha öppet, och visa en utställning med julkort som barnen gjort i skolan, berättar Malin Wildt-Persson, ordförande för Näsums Byutveckling. Tio stycken av julkorten har valts ut och tryckts upp i julkortspaket, som kommer finnas till försäljning.

(H)julrundan pågår mellan 14:00-17:00 och kommer att bjuda på två uppträdanden med körsång, och klockan 18:30 blir det en gratis konsert i Näsums Kyrka med Jens Nilsson och andra gästartister från byn och kyrkokören.
– Förra året hade vi mellan 800-900 besökare, säger Malin. Och vi hoppas på minst lika många i år.

INFO-Bladet önskar Näsums Byutveckling lycka till och hoppas på en lika lyckad (H)julrunda i år!

Text: Petra Horning
Bild: Hanna Åkrell

Föregående artikelSPF Bromölla-Näsum firar jubileum
Nästa artikelNagelstugan öppnar i Gallerian