IMG_2832-webbKristianstad
I tio år har Speedy Glans funnits i Kristianstad. Bakom nya Carspect i Hammar hittar man till lokalerna. Här arbetar man med bilvård, tvätt och städ. Företaget har sex anställda, och man utför arbete till både företag och privatpersoner. Dessutom har man ett stort samarbete med olika bilfirmor där man hämtar, rekonditionerar, och lämnar bilar.

Matias Rodriquez, du har jobbat på Speedy Glans i många år. Berätta!
– När vi behandlar din bil gör vi det med omsorg. Vi använder så långt som möjligt miljögodkända rengöringsmedel, skonsamma mot naturen och bilen. Syftet med alla behandlingar är att rengöra, fräscha upp och stärka motståndskraften inför framtiden. Vi gör alla sorters behandlingar från invändigt till utvändig. Helrekonditionering gör vi också där priset är
varierat beroende på bilens skick.

Är det någon tjänst som ni rekommenderar extra mycket?
– Vi utför lackkonservering. Det första som sker efter bedömning tillsammans med kunden är att man tvättar bilen mycket grundligt med en avfettning som tar bort alla gamla vax- och polerrester. Hela bilen poleras och de skador och repor som man kommit överens om, tas bort. Allt för att man ska få en så bra yta som möjligt. När poleringen är klar, har man en bil, som oftast är blankare än en ny lack. Därefter så måste polerresterna bort, med hjälp av en djuprengöring.

Förbehandlingen läggs på för hand med en svamp på hela bilen. Det är ett mycket viktigt moment som kräver stor noggrannhet och yrkesskicklighet. Därefter skall behandlingen torka i 60 minuter.  Konserveringen läggs på för hand med en liten svamp, men här torkar man av bilen, del för del direkt efter att man lagt på kemikalien. Efter avslutat arbete ska behandlingen härda över natten. Detta är en mycket bra behandling och förlänger livstiden för din bil.

Text & Bild: Christoffer Lundin

Föregående artikelFartfyllda Vinslövsdagar
Nästa artikelDet finns fortfarande hopp för brandstationen i Vinslöv