Snart kommer de igen ”Partyfabriken”

För Handelsföreningens räkning står Jeanette Junge som arrangör för Vinslövsdagarna 2014, en folkfest som bara blir mer och mer
populär för vart år.
– Det här är så kul att få göra! säger Jeanette Junge. När jag började jobba med Vinslövsdagarna för fyra år sedan var det på stapplande ben och utan erfarenhet alls. Då lutade jag mig jättemycket på den erfarenhet och kompetens som Kjell-Arne ”Säle” Svensson och resten av gänget i Partyfabriken bidrog med.
Idag står hon på egna ben, men utan ´´Säle´´ står hon sig slätt. Han är hennes bollplank, mentor och kontakt gentemot artistvärlden. Det är han som har peppat henne inför årets satsning att göra Vins-lövsdagarna tre dagar långt istället för två, som föregående år. Det blir även en satsning på en ny fräsch plats att hålla
arrangemanget på.
– Vi har vuxit ur Torget och dessutom kostar det våra handlarkollegor en förmögenhet att vi stänger av gator och torg så många dagar, förklarar Jeanette. De blir mer otillgängliga för sina kunder och det vill vi inte.
Tillståndsansökningar behandlas i skrivande stund av berörda myndigheter så än vill inte Jeanette tala om vart flytten går. Men att det kommer att vara lika centralt, tillgängligt och trevligt garanterar hon.
Tre dagar då, vad är tanken med det?
– Vi har fått synpunkter på att det saknas möjlighet att dansa ´´kasedans´´ under Vinslövsdagarna, berättar Jeanette. ´´Säle´´ och jag har dessutom diskuterat att anordna en kväll under vilken man kan belöna duktiga Vinslövsprofiler. Så när det nybildade dansbandet Bernardz, med välkända och duktiga musikprofiler,
erbjöd sina tjänster slog jag till. Vi bestämde oss för att viga en kväll, torsdagen, till en kväll där vi utnämner årets Vinslövsprofiler och sedan har en dans-kväll för alla dansanta besökare.
Hur ser Vinslövsdagarna ut i övrigt i år?
– I och med att platsen kommer att bli större och öppnare kommer vi att få hit fler och större karuseller, vi kommer också att ha alternativa matvagnar och lite mat- och godisknallar på plats.
Vissa företagare kommer att ha verk-samhet på plats, säger Jeanette. Det kommer som vanligt att vara många föreningar på plats med olika aktiviteter och Vinslövs kommer att visa upp sig från sin bästa sida!
På Partyfabrikens scen kommer det givetvis även i år synas en del kända gästartister. Under fredagen kommer en folkkär artist att gästa scenen, Wrambjers står för seniorunderhållningen på lördagseftermiddagen och på lördagskvällen är det bäst att publiken laddar energi för då återvänder bland annat Nick Borgen till Vinslöv.
Snart är det dags att släppa biljetterna till Vinslövsdagarna. Torsdagsbiljetterna är redan släppta och de övriga kommer att bli tillgängliga i månadsskiftet.
Biljetterna det rör sig om är matbiljetter, som innebär att får en reserverad sittplats för att kunna sitta och äta och samtidigt njuta av fin underhållning på scen. Det är populärt och brukar bli ett par hundra matgäster per kväll.
– Under Vinslövsdagarna är det alltid gratis entré in till all underhållning, påpekar Jeanette. Alla är välkomna att delta och lyssna utan att det kostar något.
Det ligger mycket arbete bakom Vins-lövsdagarna, och det är tack vare Jeanette,´´Säle´´ och deras medhjälpare som arrangemanget fortsätter att vara en så stor och uppskattad succé!

Text: Petra Horning
Foto: Christer Carlsson, Winslöfs Fotoklubb

Föregående artikelLilla Paris – 1800 talets historia
Nästa artikelSpeedy Glansar din bil inför sommaren