Bild1_cmyk Bild2_cmykSölvesborg
Sölvesborg-Mjällby Sparbank arbetar ständigt för att verka lokalt, för bygden och med sina kunders intresse i fokus. Med sitt Sölvesborgskort tar banken ännu ett steg i sitt arbete för att gynna en levande bygd.

Sölvesborgskortet är Sölvesborg-Mjällby Sparbanks betal- och kreditkort. Konstnären Jonas Lundhs vackra verk Drömkruset pryder kortet och med den mjuka formen av ett hjärta representerar den att banken har sitt hjärta i bygden och bland bygdens invånare. Handlar man med sitt Sölvesborgskort får man 10% rabatt hos utvalda företag och butiker i Sölvesborg.
– När vi började var det sju butiker som var anslutna till Sölvesborgskortet, berättar Marknadschef Susann Hammad på Sölvesborg-Mjällby Sparbank med ett leende. I år har antalet ökats till 17 stycken företag och butiker, där man kan ta del av rabatten. Tillsammans med vår byrå Annaochanna i Sölvesborg har vi tagit fram konceptet ”Den sköna konsten att närshoppa och få 10% rabatt” just för att uppmuntra invånarna i Sölvesborg med omnejd att handla i våra trevliga, lokala butiker och företagare.

Rabatten gäller på årsbasis, så inför 2015 har Susann kontakt med nya företag och butiker som gärna vill vara med på satsningen med Sölvesborgskortet under det kommande året. Banken arbetar aktivt för att få ett brett utbud av butiker och företagare som är anslutna till kortet, det ska finnas någonting för alla som har Sölvesborgskortet.
– Många butiker är duktiga på att skylta och upplysa sina kunder om att de kan använda kortet hos dem, säger Susann. Responsen vi har fått på den här satsningen från både invånare och företagare har varit överväldigande positiv. Det gör att satsningarna vi gör i bygden känns extra värdefulla, för precis som alla våra kunder, oavsett om de är privatpersoner eller företagare, så har vi alltid vårt hjärta i bygden.

Inför nästa år kommer det presenteras en ny lista på företag där man kan använda sitt Sölvesborgskort och handla lokalt, så håll utkik!

Text & Bild: Petra Horning

Föregående artikelNytt sigill till S:ta Gertruds kyrka i Ysane
Nästa artikelLåt Kopparsträdets Hembageri sköta julbaket