_DSC4349-CMYKSölvesborg
Hos Kopparsträdets Hembageri är julstämningen på topp bland klenäter och vörtbröd, pepparkakor och lussekatter.

Ulrika Johnsson, ägare till Kopparsträdets Hembageri, möter kunderna med ett varmt leende och tomteluva med tofsen käckt på sned. I diskarna ligger smarriga pepparkakor dekorerade som tomtar, söta marsipangrisar och fluffiga lussekatter och semlor.
– Här börjar vi med semlorna redan första advent, ler Ulrika. Det är alltid uppskattat. Vi har också en egen julspecialitet som många kunder älskar, nämligen våra saffranskransar. Det är runda kransar med mandelfyllning och dekorerade med russin och mandlar på toppen.

För den som inte är så inne på det söta kan man istället handla klassiska vörtbröd, stenugnsbakade grovtbröd och rågkringlor. Det bästa Ulrika själv vet på julen är en läcker julsmörgås med vörtbröd, julskinka och en stark senap, och det är säkert många som håller med henne.
– Vi bakar våra pepparkakor med riktigt smör och riktigt grädde, det är därför de smakar så gott, avslöjar Ulrika. Man kan även beställa julbak hos oss med allt från vörtbröd till lussekatter eller klenäter. Boka i god tid så slipper ni stå med det själva mitt i allt julstök!

Kopparsträdets Hembageri säljer även jultårtor, juligt röda eller gröna och dekorerade med allt från julstjärnor till marsipangrisar. Det är väldigt uppskattat bland både företag och privatpersoner.

Har du några bra tips till de som vill julbaka själva?
– Glöm inte jästen, skrattar Ulrika. Och rikligt med saffran i lussekatterna, inte färgmedel. Det ska vara riktiga grejer, det ser jag alltid till att servera mina kunder.

Titta in till Kopparsträdets Hembageri och njut av de goda julbröden och pepparkakorna!

Text: Petra Horning
Bild: Patrik Lundin

Föregående artikelSparbanken som har hjärtat i bygden
Nästa artikelElofssons VVS utökar med nya tekniker och ännu bättre kundservice