Österslöv
På Karstad Gård mellan Oppmanna och Arkelstorp hittar man Sotnosens Korvcafé. Grundarna bakom företaget heter Maria Bub och Veronica Börjesson. De träffades på Gastronomiprogrammet på Kristianstads Högskola. Maria ville jobba med korv och chark. Veronica hade en vision om att öppna ett café.
Det är så historien börjar. Under ett olivträd på en gemensam resa i Frankrike med ett glas rött i handen. Vad ska vi göra? ”Vi ska ha ett korvcafé”, utbrast de tillsammans.

2011 öppnade Maria och Veronica på Näsby Gård. Då köksmöjligheterna var nästintill obefintliga, beslutade man sig för att leta ny lokal.  Då hittade man Karstad gård
vid Oppmannasjön. En liknande lokal som Näsby Gård, där 1800-talskänslan infinner sig så fort man kliver innanför dörren.

Mer än korv
Verksamheten genomsyras av traktens fräschaste råvaror, med kunniga leverantörer, gärna direkt från bonden, så delikatesserna håller prima kvalitet. Sotnosen är mycket mer än bara korv. Lanthandel, catering och event är en stor del av verksamheten. Man jobbar mycket med bröllop, samt konsultverksamhet av olika slag runt matlagning.
– Många tror att vi bara jobbar med korv, men så är det inte. Vår cateringsverksamhet är så mycket större, och vi älskar verkligen att få skapa en helhetsupplevelse, berättar Veronica.

Text: Christoffer Lundin
Bild: Privat

Föregående artikelCamilla och Ludwig gör Rackartyg på Vilan
Nästa artikelEn kväll med pasta och vin