Kristianstad
Det började på 80-talet. Camilla Revhult ville gå en utbildning där man jobbade mycket med händerna. Valet föll på en treårig tapserarutbildning i Uddevalla. Där träffade hon Ludwig Andersson. En kille som var infödd i tapserarbranschen där både hans far och farfar, hade en egen tapserarverkstad. Där började Ludwig hjälpa till när han var 13 år.
I många år jobbade de i olika företag som anställda. Samtidigt etablerade Camilla sin sidoverksamhet Rackartyg Tapserarverkstad, i sin källare. När Dux för ett antal år sedan valde att säga upp folk, så sade Ludwig upp sig självmant. I denna veva började de bygga en verkstad brevid sitt hus på Vilan. Man satsade nu helhjärtat på sitt företag och 13 år har nu gått.

Olika kompetenser som förenar
Kunderna är väldigt olika i sitt slag, så jobben är väldigt varierande. I verkstaden håller Camilla och Ludwig på att sy om ett parasollöverdrag. Längre bak i lokalen hittar man gamla soffor och stolar som står på tur, att bli omklädda och få en ny skepnad. Ludwig och Camilla har olika kompetenser som kompletterar varandra väl.
– Jag tycker om att sitta här i verkstaden och arbeta med tyger, framförallt inredningstyger som vi har ett oerhört sortiment av, säger Camilla.
Ludwig inflikar och säger: – Jag tycker om att komma ut och jobba i offentliga miljöer. Det gör att vi kompletterar varandra bra, infliker Ludwig.

MC-sadlar
Våren står runt hörnet och motorcyklisterna börja damma av sina hojjar. Reperationer av MC-sadlar är något som blir mer och mer efterfrågat. Där har de stor erfarenhet av att laga skinn. Rackartyg Tapserarverkstad jobbar både mot privata och företagskunder.

INFO-Bladet önskar Camilla och Ludwig lycka till med Rackartyg Tapserarverkstad!

Text & Bild: Christoffer Lundin

Föregående artikelNävlingeåsen förenar och finns på kartan! ”För två år sedan var vi en tom fläck på kartan”
Nästa artikelSotnosen förgyller Kristianstad med gourmetkorvar