8 december kl. 13-15
Biblioteket har söndagsöppet och bjuder på glögg och pepparkakor och årets sista Sisse-föreställningen ”I väntan på jul” kl. 14.

I VÄNTAN PÅ JUL – DEL 2, från 1 år (Musik)
Förra året ingick ”I väntan på jul – del 1” i vår SISSE-serie, och nu kommer del 2. I väntan på jul finns det mycket att pyssla med. Det ska bakas, ordnas med julklappar och det ska skickas julkort. Men det finns också en längtan efter stillhet och gemenskap. I denna hjärtliga föreställning bjuds barnen in till rörelse och sång när Ute, Per och Fredrik sjunger och spelar på sina 1500-tals instrument såsom blockflöjter, sinka, vevlira, rebec, trummor och korvfagott! Det bjuds på musik från äldre tiders jultraditioner med nya, svenska texter.
Medverkande: Ensemble Mare Balticum, Musik i Syd. Speltid: ca 35 min.

Årets kulturpristagare 2013
Bromölla kommuns kulturpris 2013 tilldelas Troels Kirk.
Motivering: Genom sin konstnärliga skicklighet och förmåga att arbeta utifrån den mindre ortens förutsättningar, bidrar Troels Kirk till att kultur i form av både konst och musik når
ut till allmänheten. Både genom sitt eget konstnärskap och i drivandet av Kulturhus No 13 i Näsum.

Kulturstipendier 2013
2013 års kulturstipendium tilldelas designern Felicia Ferm för hennes kreativitet, idérikedom, kunskap och målmedvetenhet att göra idéer till verklighet. Filmpalatsets stipendium tilldelas Douglas Nordenbelt som är en professionell magiker som showar med högt tempo och trollbinder sin publik, både vuxna och barn.
Kulturpriset och stipendierna kommer att delas ut söndagen den 8 december i samband med Lions Julmarknad.

Föregående artikelDet är grant med gran
Nästa artikelJulen står för dörren