Under mer än 50 år har Lions i Bromölla i olika former varit med om att arrangera Lucia, Julmarknad på torget och Dansa ut julen.

Detta har medfört mycket arbete och glädje för oss i Lions och förhoppningsvis även glädje för våra besökare. Vi har alltid känt en förväntan och nyfikenhet inför dessa aktiviteter från Er och vi hoppas att detta skall fortsätta.

Tider och traditioner förändras dock och vi ser i vår omvärld att många kommuner har fått ställa in årets Luciafirande, vilket känns tråkigt. Vi ser nu med oro att det också i Bromölla kommun blir svårare för varje år. Även antalet besökare till vår julmarknad tycks minska. Visst är det trevligt att besöka den stora staden med allt dess glitter, men vi tror och hoppas att även Bromölla behöver lite glädjespridande i den mörka årstiden.

Genom att besöka Lions Julmarknad och spendera lite pengar på våra attraktioner ger Ni oss möjlighet att hjälpa de som har det lite svårare i samhället.
Vi delar ut mellan 30 – 40.000 kronor varje år inför julen till våra äldreboenden, många som sitter ensamma och till många barnfamiljer.
Vi i Lions är måna om att värna de gamla traditionerna. Utan dem tenderar livet att bli en grå massa.

Vår förhoppning är att Ni, genom att besöka oss, ger oss möjlighet att kunna fortsätta med detta. Låt oss tillsammans se fram mot några trevliga aktiviteter.

Nils-Göran Friström
Aktivitetsansvarig Lions Club Bromölla

Föregående artikelSöndagsöppet på biblioteket!
Nästa artikelÅrets Luciasmycke sponsras av Juhlins Smycka Klockmaster