Det är nu ca 30 år sedan Tosteberga/Nymölla IF började sälja granar vid Flora Perssons i Bromölla tillsammans med ”Flora Persson”. Efter något år tog vi över i egen regi och då flyttade vi upp till den plats vid Prima där vi fortfarande håller till. Ett stort tack till först Ernst och numera Thomas Andersson som ger oss denna möjlighet.

De första åren hämtades granarna nere på Österlen och därefter några år i Arkelstorp.  Det var mycket slit med att ”asa” fram kungsgranarna i djup skar-snö. Som tur är kommer de numera på lastpallar och det är Gunnars Granar i Degeberga som är hovleverantör. En lördag när vi hämtade granar i Arkelstorp körde vi också punktering på en av ”balavajnarna” två gånger. Det blev en lång
hämtelördag.

De första 25 åren var det vår vaktmästare Tommy Edvardsson som var ”granchef” och  under många år var ju också Göthe Persson nästan på heltid vid granarna. Under alla år är det spelare och ledare i To/Ny IF som skött försäljningen av granarna.

Nu är det P-E Persson och vaktmästare Anders Nilsson som håller i trådarna. Allt arbete sker givetvis ideellt och granförsäljningen är tillsammans med Bilbingot på Åsvalla föreningens viktigaste inkomstkällor.  Dessa inkomster är nödvändiga för föreningen då det kostar att driva en idrottsplats. Vi äger själva vår anläggning Åsvalla och vi är måna om att behålla den i samma fina skick som den är i nu.

Så ett jättestort tack till alla er som under åren köpt granar av oss och vi hoppas givetvis att ni fortsätter att köpa er gran av oss.

Tosteberga/Nymölla IF
Per-Eric Persson

Föregående artikelKöpa bil i Bromölla
Nästa artikelSöndagsöppet på biblioteket!