DSC08355

Anders Emanuelsson driver Sölvesborgs Golfkrog och Stora Ensos personalmatsal i Nymölla.

Tillsammans är de 10 anställda. Anders har jobbat inom branschen i 35 år. Man kallar honom krögare till yrket, själv kallar han sig springpojke och lägger på ett leende.
Sölvesborgs Golfkrog ligger intill havet, Golfklubben har sex stugor med sammanlagt 36 stycken bäddar. -Vi har ett bra samarbete med golfklubben säger Anders. Vi sköter frukost, lunch, middag till klubbens gäster.
Golfkrogen har öppet sju dagar i veckan. Från kl 08:00 till sista gästen har gått på kvällen. Varje dag serveras dagens rätt mellan kl. 11:30-14:30. Det erbjuds både kött och fisk alternativ som dagens rätt, samt sill och salladsbuffé. Golf-
krogen jobbar mycket med catering. Dagligen levereras mat till 2st föräldrakooperativ i Sölvesborg kommun.
Anders berättar att golfkrogen i år kommer att stå för maten i alla Mjällbys hemmamatcher i sponsortältet.

De kommer att finnas på stortorget under killebom. I sommar kommer vi att erbjuda våra gäster kaféservering med havsutsikt, From slutet av Juni till mitten av Augusti. Kommer det att vara grillbuffé varje fredagkväll på terassen. Då grillas det kött, fisk, fågel och massa tillbehör.
Golfklubben har en prova på bana där man ej behöver vara medlem för att kunna använda den. Företag bokar personaldagar där man provar på Golf med mat och dryck.

Föregående artikelKnutpunkt Sölve
Nästa artikelLiv i Livet