knutpunktcmyk

4-5 företag satsar på gemensam verksamhet i Sölve.

De ha köpt DSV ( Dahlqvists Åkeri) fastighet. 34 000 kvadratmeter mark med stor lagerhall på 2600 kvadratmeter. Svenska foder (med verksamhet i hela Sverige omsätter 3 miljarder om året i handel inom Lantbruk), Stallbyggen i Sölvesborg, Thord Nilssons åkeri i Ysane har köpt 25 % andelar var. Tony Tagesson som har verkstad i fastigheten tillsammans med Jens-Olle Kyllönen som har lantbruksverkstad delar på 25 %. Dessa företag tillsammans satsar på att gynna det lokala lantbruket och industriell verksamhet med bra läge och kompetens. En bra dialog och information till Sölvesborgs Kommun som är positiva till detta har gjort att de inte utnyttjat förköpsrätten.
Stallbyggen som är lite trångbodda säkrar upp sin lagerplats. Samtidigt ser man detta som en bra möjlighet att utveckla sin verksamhet och sträcka sig mer österut i Blekinge. Svenska foder som idag finns i Skåne och Kalmar tycker att platsen passar mycket bra geografiskt för kunder som både vill lämna och hämta sina förnödenheter. Listerlandet som är en jordbruksbyggd kommer detta läge att underlätta för jordbrukarna. Det kommer bli en rondell vid 4-vägskorsningen i Sölve där mer tung trafik kommer att gå sen. Industriområdet kommer att byggas ut runt fastigheten. Sven-Inge på Stallbyggen säger att med dessa lagerlokaler kan man ta in hela fartyg med tex gödning till Sölvesborgs hamn och hålla konkurrenskraftiga priser.
Man välkomna nya aktörer för att utnyttja området. Idag uthyres 10 st uppställningsplatser till bil och släp. Kontorsutrymmen finns att hyra för mindre företag. Det finns redan lokala företag som vill hyra in sig. Förhoppningsvis kan detta ge fler arbetstillfällen så småningom säger Mats Jönsson spannmålschef för Svenska Foder.

Föregående artikelJgb Företagssupport
Nästa artikelSölvesborgs Golfkorg