Sölvesborg
Sölvesborgs Första Hjälpen Grupp är en ämneskrets till Svenska Röda korset. Vi bildades 1989 och består idag av ca 20 stycken utbildade hjälpare. För att klara efterfrågan från våra uppdragsgivare är det nu dags att utöka gruppen.
Vårt uppdrag är att ge första hjälpen vid olycksfall eller hastigt insjuknande. Vi tar hand om allt ifrån ett litet sår till livsuppehållande åtgärder i väntan på ambulans. Vi kan även ge uppvisningar och demonstrationer av första hjälpen.
Alla i gruppen arbetar ideellt. En avgift tas ut som går till kost, resor, material och kläder. Vi är noga med gruppsammanhållning och gör flera sociala träffar tillsammans per år.
För att bli en av oss krävs att du har ett intresse, engagemang, är samarbetsvillig och har möjlighet att avvara tid för möte och uppdrag. Din minimiålder är 18 år.
Inga förkunskaper krävs då alla oavsett bakgrund går samma utbildning som sträcker sig över två helger och är på 45 timmar. I vår grupp går man som praktikant en tid för att känna om det känns rätt innan man genomgår sin utbildning som hålls till våren-15.
Uppdrag som vi är anlitade på är Sweden Rock Festival, Mjällby AIF bårbärning samt publikstöd, Lörby IF damfotboll, Sölvesborgs IK ishockey m.fl.
Händelser under 2015 som vi ser fram lite extra emot är SM i första hjälpen i Kristianstad i september. Sölvesborgs FHG har varit framgångsrika med flertalet SM vinster och deltagande i EM under åren. Tävlingen ser vi som en utmärkt morot för att träna lite extra och hålla oss uppdaterade på vårt material.
Låter detta intressant? Vill du veta mer?
Infoträff på Räddningstjänsten i Sölvesborg 22/10 klockan 18.00.
Maila din anmälan till
persson_gunilla@telia.combild-2-CMYK-web

Föregående artikelSkäm bort människans bästa vän under en dag
Nästa artikelIntersport firar 20 år i Olofström