Den 27-28:e september är det dags för att fira människans bästa vän, nämligen hunden! Har du funderingar på att prova agility, börja med uppfödning, ställa ut hunden eller hitta på någon annan rolig aktivitet med din bästa vän? Hundens Dag är den perfekta mötesplatsen för de som redan har hund och de som söker information inför ett eventuellt tillskott i familjen.
Under Hundens Dag har man möjlighet att hitta någonting som passar alla, och få hjälp av kunnig och duktig butikspersonal när det gäller hund och hundhållning. Hundens Dag är också ett utmärkt tillfälle för att ge hunden i ditt liv extra mycket uppmärksamhet och kärlek.
Det finns en massa lekar och övningar som man kan prova tillsammans med sin hund för att göra Hundens Dag extra rolig. Du kan försöka lära hunden olika trick, gömma godbitar i lägenheten eller i trädgården som hunden får nosa rätt på, lära hunden att balansera på murar eller hoppa upp på stenar under promenaden för att göra hela dagen fylld med roliga aktiviteter som aktiverar hunden.
Här kommer några klassiska lekar och övningar:
– Lär hunden att lägga tillbaka sina leksaker i korgen.
– Lär hunden trick som “vacker tass”, “vinka” eller “tvätta nosen”.
– Lek kurragömma utomhus och låt hunden leta upp dig.
– Lär hunden att hoppa över små bäckar, liggande trädstammar eller murar.
– Lär hunden att hämta tidningen.
– Lägg en godibit under en skål och låt hunden fundera ut hur han ska komma åt den.
– Lär hunden att gå balansgång på runda stockar och stenar.
Många övningar och lekar kan ni göra hemma, men alla hundar är olika och har olika förutsättningar och styrkor, så du får själv avgöra vad som passar bäst för just dig och din hund.
Text: Petra Horning
Bild: Frida HorningDSCN1479_cmyk-web

Föregående artikelMånadens bukett Bromölla och Sölvesborg
Nästa artikelSölvesborgs Första Hjälpen Grupp söker fler frivilliga!