Gualöv

På Gualövs skola har klass 5-6 arbetat med projektet Solracet. Vi passade på att intervjua en av eleverna, Nellie Bjerstedt i klass 6.

Kan du berätta för vad ni har gjort? –Vi har försökt att konstruera fordon med hjälp av återvunnet och miljövänligt material, berättar Nellie. Fordonen ska sedan drivas med hjälp av solceller. Under hösten har vi även arbetat med att konstruera fordon med hjälp av en NTA låda (natur och teknik för alla) och vi har nu dessutom fått lära oss mer om vår miljö, växthuseffekten mm.

På vilket sätt är projektet även en tävling? –Vi röstar fram ett bidrag från klassen, vilket både ska bedömas utifrån design och utifrån hastighet/snabbhet. Därefter kommer vi att åka till Kristianstad och delta i deltävlingen där den 8 november. Går vi vidare blir det sedan final i Malmö.

Vad tycker du om Solracet hittills? –Det har varit kul att arbeta med det, vi har lärt oss mycket och det har känts som något utöver det vanliga skolarbetet.

Hur känns det inför deltävlingen?- Roligt och klart kul om vi skulle gå vidare till Malmö, avslutar Nellie.

Solracet är ett projekt med syfte att elever ska lära sig mer om energifrågor samtidigt som de har roligt. Eleverna tävlar mot andra klasser med solcells-bilar de själva byggt. Solracet är också en tävling där sjätteklassare från hela Skåne lär sig om miljö, hållbarhet och framtidens teknik genom att bygga en modellbil driven av solenergi! Årets upplaga består av fyra deltävlingar i Ystad, Ängelholm, Kristianstad och Lund samt en stor final i Malmö den 15 november.

Vi på Info-Bladet vill även passa på att gratulera klass 5-6, som gick vidare till finalen i Malmö och kom till slut bland de 12 bästa. Stort Grattis!

Läs mer på www.solracet.se. Solracet arrangeras av Solar Region Skåne.

Klass 5-6 på Gualövs skola

Föregående artikelMarie ger dig välbefinnande i nya lokaler!
Nästa artikelMindful@Ziss – med tankens kraft kommer man långt!