Ridsugen men vill inte rida varv på varv på trötta ridskolehästar i ett trångt ridhus med tio andra människor? Intresserad av att tävla men har inte möjlighet att ha egen häst på heltid? Då ska man vända sig till Solhills Fälttävlingsstall.Stora som små kan rida på Solhill. (F.v. Ester, Filip, Line, Julia och Epson.)Julia och Epson hoppar under Lines coachning.

Line Holmsen-Kagnes, drivkraften bakom Solhill, har hållit på med hästar hela sitt liv. Hon började rida på ridskola när hon var nio, och när hon var femton köpte hon sin första häst med pengar hon sparat ihop själv. Det var hennes högsta dröm som gick i uppfyllelse. Efter det har hennes engagemang bara rullat på.

Line har hållit på mycket med fälttävlan, bland annat har hon ridit 10 år för det norska landslaget och även tränat det norska ponnylandslaget till EM. Som om inte det räckte så har hon också varit ridinstruktör för norska ridande polisen i över 10 år.

Hennes tävlingserfarenheter är många, bland annat har hon tävlat 140 cm i hoppning, 2 stjärnig fälttävlan och medelsvår dressyr. Utöver det är Line B-tränare i fälttävlan och har en Rik 3 utbildning från Strömsholm, högsta nivån som ridinstruktör.

På gården Solhill ska hon starta egen verksamhet för de som är ridsugna. Det är ingen ridskola, utan mycket mer. Man kan rida på Solhills tävlingshästar, och med Line som tränare ska man sätta personliga mål med sin träning och sin ridning. För den som vill finns det möjligheter att hyra en häst att både träna och tävla med, på sin nivå. Vill man inte tävla har de även hästar som passar hobbyryttaren.

Tanken är att man ska kunna välja själv och inte vara bunden av ett veckoligt schema. Man väljer själv vilken dag man kan rida, och ringer smidigt och bokar efter ridschemat på Solhills hemsida.

Det finns möjlighet att rida både hoppning och dressyr på Solhills utmärkta utebana, med perfekt underlag för hästarna, eller att rida ut om man hellre skulle vara sugen på det. Solhill har någonting för alla ryttare och med Lines vägledning kan man nå precis de målen som man själv vill uppnå.

När jag lyckas slita mig från att klappa de söta hästarna önskar jag Line mycket lycka till med sin nya verksamhet!

Text och bild: Petra Horning

Föregående artikelIA Montage både lackar och bygger staket
Nästa artikelLaser Läker!!