web_DSC2896-cmyk web_DSC2897-cmyk web_DSC2903-cmyk web_DSC2905-cmyk web_DSC2908-cmyk web_DSC2910-cmyk web_DSC2912-cmyk web_DSC2913-cmyk web_DSC2918-cmyk web_DSC2919-cmyk web_DSC2930-cmykHässleholm
En matta i varje rum är ett måste. Den förhöjer trevnaden på samma sätt som gardiner och ökar på den hemtrevliga atmosfären.

En nyskapande matta i inredningsdjungeln är patchworkmattan. Bitar av orientaliska mattor har satts ihop med en lapptäcksliknande teknik, och har sedan antingen färgats in eller fått behålla sina originalfärger. Detta ger otroligt läckra och trendiga mattor som passar väl in i alla hem.

Är man ute efter att modernisera sitt hem och vill ha det hetaste i mattväg så är en patchworkmatta ett måste. De kommer i alla möjliga färger, former och mönster, och ligger lika snyggt i vardagsrummet, som i sovrummet, hallen eller badrummet.

Något annat nytt och häftigt på mattfronten är mattorna gjorda av gamla jeansmärken, som blivit snyggt hopsydda. Klimatsmart och ger ett väldigt läckert intryck. Passar bra i inredningar åt det mer rustika hållet, gärna inspirerade av jakt och västern.

Vill man ha något mer klassiskt kommer man aldrig fel med en riktigt skön trasmatta. Även de kommer i en uppsjö av olika färger och storlekar, och det är bara att välja den som passar rummet bäst. Det är väldigt populärt att välja en trasmatta i en färg som kontrasterar skarpt mot övrig inredning i till exempel vardagsrummet, och som man kan matcha med kuddar eller gardiner i samma färg. Det tillför flärd och liv till rummet.

Text & Bild: Petra Horning

Föregående artikelCabby Cup – en handbollsfest
Nästa artikelDröm, SPARA, upplev!