Vinslöv
För 30:e året i rad arrangerar Vinslövs HK den mycket populära turneringen Cabby Cup. Cupen är en av de största i Skåne och många ungdomar kommer långväga ifrån. Helgen 15-16 februari var stämningen på topp i Vinslövs Sporthall och Furutorpshallen, och Cabby Cup fortsätter helgen den 22-23 februari med ungdomar födda 2003-2005. Två helger behövs när hela 114 lag ska göra upp om de åtrovärda medaljerna.

INFO-Bladet besöker Cabby Cup och stämningen är på topp i de fulla idrottshallarna. Luften vibrerar av tävlingsvilja och nerver, och det märks att alla är där för att de brinner för sporten. Läktarna är fulla av spelare, föräldrar, tränare och åskådare och alla följer noga vad som sker på planen i. Just i detta nu pågår A-semifinal för flickor födda 02 och lagen som kämpar på planen är Åhus Handboll och H43 Lund. En kamp som H43 Lund gick segrande ur!

Mikael Svensson är för tredje året tävlingsledare och Cabby Cup-general. Båda hans döttrar spelar under helgen, och han är mycket nöjd med antalet deltagande lag. Det är flera lag som är återkommande år efter år och att lagen reser från rikets alla hörn för att vara med. I år kommer det till exempel ett lag ända från Vetlanda. Nytt för i år att man på samtliga matcher har en förbundsdomare tillsammans med en föreningsdomare.
– Cabby Cup är stort och har mål att växa ytterligare. Tack vara alla ideella krafter före, under och efter cupen har vi möjlighet att genomföra cupen på detta positiva vis. Och våra sponsorer är jätteviktiga för både cupen och för föreningen, säger Mikael stolt.

Speaker-Macke har fullt upp. Det blir mål efter mål i matchen och han rapporterar med rafflande röst vem av spelarna som gjort mål, och vad resultatet är. Samtidigt har cafeteria personalen fullt upp nere hos sig. Kön ringlar sig lång, för efter långa dagar i hallarna behövs energipåfyllning i alla former.

Vinslövs Fritidsceneter är företaget bakom cupen och ägare Johnny Lindell berättar om bakgrunden till cupen. Man har alltid inom företaget arbetat med att gynna föreningslivet på hemmaorten Vinslöv. Man har också en stor cup inom fotbollen, och även denna äger rum i Vinslöv.
-Det finns ett värde i att evenemangen händer i byn, och vi är stolta över antalet deltagande lag samt att man reser långväga för att deltaga i Cabby Cup, berättar Johnny.

Cabby Cup är cupen med glädje, engagemang och en stor höjdpunkt för många. Det märks att spelarna älskar sin sport och de kämpar för kung och fosterland för att ta sina lag till vinst.
– Vi ser redan fram emot nästa år, säger Vinslöv HK-spelarna Oliver Jönsson och Fredrik Svensson glatt.

Text & Bild: Elin Troedsson

Föregående artikelUppdatera din look!
Nästa artikelSnygga upp hemmet med trendiga mattor