web-Bild1-cmykSölvesborg
Skofabriken är ett samarbete mellan fritidsgårdarna i Sölvesborgs kommun. Tillsammans med sin husvagn, ett gäng färgglada solstolar och en stor mängd glatt humör åker de runt i Sölvesborg och erbjuder olika aktiviteter för ungdomarna.
– Det är första året vi gör det här men vi tyckte att det kändes fel att stänga ner fritidsgårdarna under sommaren, det är ju då alla barn och ungdomar är lediga, säger fritidsledaren Andres Artursson.

Sölvesborgshem har sponsrat med en husvagn som fritidsledarna har rustat upp och målat om tillsammans med ungdomarna. Lions Club har varit med och sponsrat till alla saker som får åka med, så som fotbollar, kubbspel och lite annat.
– Det är ett bra sätt för oss fritidsledare att jobba ihop. Eftersom vi jobbar på olika ställen i vardagen så är det roligt att gå ihop och göra någonting roligt tillsammans, säger Andreas.

Turnén började på Slottsudden och har sedan befunnit sig i Hörviken och på Tredenborgs Camping. Vidare i sommar kommer husvagnen att finnas på Norje Boke, Skateparken, Hälleviks Camping och förhoppningsvis vidare till Halen.
– Vi kommer absolut att göra det är nästa år igen. Vi har haft mycket besökare hittills så vi tror att det kommer bli ännu större succé nästa år.

Vill man umgås, ta det lugnt, spela spel eller leka lekar så är alla välkomna till den fint målade husvagnen, det är bara att hålla utkik efter massa solstolar och skön musik.

Text & Bild: Sarah Petersson

Föregående artikelEn mysig blomsterbutik som har allt
Nästa artikelMånadens bukett i Sölvesborg och Bromölla