Efter år av att ha jobbat på olika restauranger hade Johannes Börjesson en dröm, det var att öppna sin egen restaurang. Den 1 december 2011 slogs portarna upp för Restaurang Skånska skafferiet på godtemplaregatan 13A i Hässleholm. Drömmen hade gått i uppfyllelse.

Efter att i december serverat julbord med bra respons från gäster,
-Vi kommer att höja ribban ännu ett snäpp tills nästa års julbord, vi vill ju hela tiden erbjuda det bästa till våra gäster, säger Johannes bror Jonatan Börjesson som jobbar som marknads ansvarig inom företaget. Vi har redan börjat ta emot bokningar för nästa års julbord.

Nu var det dags att sätta ihop Vintermenyn. Efter mycket förarbete var Johannes Börjesson klar med sin första a la carte meny. Några av rätterna var, Sillatallrik, brännesnuda, kalops, äggakaka äpplekaka och sagosoppa.

Vi har fått mycket bra respons ifrån våra gäster, vi erbjuder ju en matupplevelse och nu när vi har kompletterat våra Skånska Viner med en Internationell Vinlista känns det som att vi har höjt kvalitén ytterligare till en helt ny nivå.

Skånska skafferiet lagar bara mat med lokala råvaror, från gårdar runt om i Skåne. På gårdarna har de frigående djur, ekologiskt odlade grönsaker. Våra menyer är efter säsong, så i början av april blir det en ny meny.

Den 12 mars öppnade vi upp lunchen 5 dagar i veckan. Nu blir det mindre vila men samtidigt vill ju vi ge service till våra gäster.

Vi har många projekt som vi jobbar med och ett av dem är att få bedriva en uteservering. Hässleholm behöver fler uteserveringar, och vi är beredda att satsa på Hässleholm. Varje månad kommer vi att anordna minst ett event, öl och vinprovningen blev väldigt lyckade.

Nästa event blir den 30 mars då Två bryggare kommer till Skånska skafferiet för att hålla i ölprovningen. Mellan den 5-9 april serverar vi Påskbord, varför inte bjuda ut företaget, familjen eller vännerna?

Sist men inte minst, glöm inte att bli vän med oss på facebook och på våran hemsida www.skanska-skafferiet.seS.M-&-Elementväggar-001-webbS.M-&-Elementväggar-004-webbS.M-&-Elementväggar-009-webb se våra menyer och events. Du kan även skriva upp dig på nyhetsbrev, så får du veckans meny i din e-mail.

Föregående artikelHome Expo – ett växande familjeföretag
Nästa artikelAutoexperten i Perstorp