För 8 år sedan beslutade sig Mikael Svensson och Henrik Eberlund för att, tillsammans med Mikaels fru Ewa Svensson, börja sälja importerade spabad från en mindre lokal mitt i centrala Hässleholm och det har de verkligen inte ångrat idag.

På kort tid fick de snabbt en ökad förfrågan och fick till slF.v. Mikael, Henrik, Therese och Mathiasut flytta till större lokaler i Finja, där de även började sälja utomhuspooler av alla dess slag och i alla prisklasser. Men det är inte enbart försäljning som erbjuds här utan även service, reparation och byggnation. 2008 började Home Expo att sälja trädgårdsmöbler som de förvarar på andra våningen i sin lokal och i samma år började även Mathias Arvidsson att arbeta på företaget.

Mathias Arvisson är numera VD på företaget Home Expo (sedan i slutet av februari) och Mikael har stannat kvar som anställd, tillsammans med sin dotter Rebecka, numera mammaledig, och Rebeckas syster Josephine Svensson som har hoppat in för sin syster under hennes föräldraledighet. Med svågern som nyanställd fr.o.m. den 2:a april så behöver man knappast nämna att Home Expo är ett rejält familjeföretag på alla vis.

Henrik och Mikael delade upp sig 2011 då Henrik startade eget företag och mycket av jobben sker just för Home Expo. Det går bra för Henrik med, då han i dagsläget precis fått nyanställa personal till sitt företag.

Framtiden är klar för både Mathias och Mikael på Home Expo då de ser en expandering i form av att öppna fler butiker och givetvis att fortsätta vara ett familjeföretag. Home Expo har numera gått ihop med 5 andra poolföretag i Sverige och tillsammans gör de stora inköp för att kunna vara med i den hårda konkurrensen.

Mathias med personal hälsar er välkommen till Home Expo!


Text och bild: Linda Liljegren

Föregående artikelCykelcentrum mitt i stan
Nästa artikelSkånska skafferiet