Bromölla
Vill man skämma bort sig själv eller någon annan ska man göra ett besök hos FRISK HY. I en mysig miljö med porlande vattenfontän är det lätt att slappna av.

– Intresset för hudvård kommer nog från att jag själv alltid haft lite problem med min hy. När jag var yngre jobbade jag på kryssningsfartyg och kom då i kontakt med personalen på spaavdelningen och där växte intresset ännu mer, berättar Louise Iversen.

Hon gick sin ettåriga utbildning till hud- och spaterapeut på Elisabethskolan i Göteborg 2010. Där lärde hon sig grundligt om hur huden är uppbyggd, olika sjukdomar och tillstånd och hur man på bästa sätt tar sig an dem.

– Det är viktigt att man vet hur man ska hantera olika hudtyper, tillstånd och sjukdomar. Speciellt när det gäller ansiktet får det inte bli fel, säger Louise. Även vid massage är det viktigt att man vet hur olika sjukdomar påverkar kroppen.

Louise har även en CIDESCO-examen, som endast vissa skolor kan erbjuda. Att ha en CIDESCO-examen säkerställer att man kan sin sak och uppfyller kraven som ställs för att få jobba internationellt. Hon har även vidareutbildat sig i fransförlängning och använder sig av tekniken ”strå-för-strå”.

Louise och FRISK HY erbjuder utöver fransförlängning en rad olika behandlingar så som: ansiktsbehandlingar,kemiska peelingar, färgning av fransar och bryn, vaxning, pedikyr och massage.
– Det har blivit väldigt mycket massage eftersom simhallens gym ligger precis bredvid mig. Efter man varit och tränat så passar man på att komma hit och slappna av en stund, berättar hon.
2011 öppnade hon sin salong för första gången uppe i Växjö men valde att flytta både sig och salongen hem till Bromölla den 1 oktober 2013. När hon öppnade i Bromölla simhall tog hon in märket Exuviance, vilket många kunder har uppskattat. Exuviance tillhör gruppen medicinsk hudvård och innehåller koncentrerade syror, bland annat från frukter och bär.
Louise planerar att utöka med mer make-up och så småningom även kurser i hur man lägger make-up.

– Just nu säljer jag bara foundation men jag skulle vilja utöka med ett helt make-up märke och kunna anordna tema-kvällar och kurser, berättar hon. Jag har även planer på att börja jobba med apparatur. Det innebär att man jobbar med en slags “maskin” i ansiktet och får fantastiska resultat på rynkor, acne, rosacea, pigmentfläckar och ärr.
Vi på INFO-Bladet önskar Louise stort lycka till!

Text: Sarah Petersson
Bild: Josefin Andersson

Föregående artikelVälkomna in i Köket
Nästa artikelVarför inte ge bort en blomma