julpasar2013-45-CMYKKristianstad
Tezz Ekdala och Britt Hanson är två av kvinnorna engagerade i Sisters Internationals lokalavdelning i Kristianstad. Tillsammans med sina medsystrar och sina kontakter med andra lokala hjälporganisationer stöttar de utsatta kvinnor och tjejer.
Sisters International är en snabbt växande, svensk kvinnoförening och bygger på en kristen värdegrund som betonar alla människors lika värde. I december 2013 hade föreningen 2800 medlemmar engagerade i olika lokalföreningar över hela Sverige. Sisters International lokalförening i Kristianstad startades i början av 2012.
– Vi är ungefär ett 30-tal medlemmar idag, avslöjar Britt. Sista fredagen varje månad har vi ett frukostmöte i Östermalmkyrkans lokaler. Där är alla välkomna, även om man inte är medlem, för att knyta kontakter eller om man bara vill ha stöd och sällskap.

Sisters International gör mycket gott, och har bland annat ett projekt med julpåsar. Det är ett samarbetar med flera olika företag och organisationer som sponsrar med gåvor till julpåsarna och som Sistersmedlemmarna sedan delar ut själva till behövande eller via olika kontaktombud. Innehållet i påsarna kan variera från år till år men är alltid samma över hela Sverige. Bara i Kristianstad delades det ut 90 stycken påsar förra julen, en jul som tack vare Sisters International blev lite bättre för kvinnor som lever i hemlöshet, missbruk eller prostitution.

I Kristianstad ska Sisters Internationals lokalförening ha en öppen föreläsningskväll den 19 november. Temat för föreläsningen är ”Hur orkar du” och den tar plats i Östermalmskyrkans lokaler. Biljetter kan förköpas i Östermalmskyrkans reception eller innan föreläsningen börjar.
– Med temat ”Hur orkar du” vill vi vända oss till alla kvinnor, kvinnor som är utsatta, kvinnor som vill hjälpa andra, alla kan hämta kraft och energi ur den här kvällen, säger Tezz, som är den som kom med förslaget på temat.

Kvällens första föreläsare är Maja Ögren Andersson, författaren till boken Min älskade unge, som är hennes självbiografiska bok om hur det är att ara förälder till en missbrukare.
Efter det blir det en paus för fika, med tillfälle till samtal om man önskar eller bara en stund att slappna av innan nästa föreläsning drar igång. Det är polisen Elisabeth Flink Lindau som tar plats på scenen och som fortsätter på temat ”Hur orkar du” i sitt dagliga yrkesliv med kvinnofridsbrott.
Missa inte föreläsning om ”Hur orkar du” och hjälp Sisters International att göra världen till en bättre plats för utsatta kvinnor både i Sverige och utomlands!

Text: Petra Horning
Bild: Privat

Föregående artikelBlockstad – ett virtuellt Kristianstad
Nästa artikelSuccé för Företagarnas Afton