Hässleholm
Efter regn kommer solsken brukar man alltid säga. Alla turer kring badhuset Qpoolen och den nu pågående renoveringen gjorde att S71 drabbades av ett stort bakslag i sin verksamhet. Men solskenet är att man nu har högre ledartäthet och fler deltagare blir simkunniga i verksamheten. Tillsammans når man de individuella målen för grupper och individer, och det nås med råge.

– Många var skeptiska till hur vi skulle klara av att ha verksamheten igång men med hjälp från badhusen i orterna har vi klarat oss väl. Och för de som simmar inne på Qpoolen har man haft en mycket hög frekvent av nådda mål, vilket gläder oss oerhört mycket, berättar Malin Wiberg.

Nu hoppas man att badhuset är färdig-renoverat till maj 2014, som utlovat. Unde tre veckor i sommar håller för-eningen simskola, och platserna är väldigt eftertraktade. Innan dess är det en hel termin med massa härlig simning, och S71 har grupper för alla åldrar.

Från årsskiftet tar man över verksam-heten i Bjärnums badhus och där har man bland annat babysim. På Qpoolen har man minisim, det vill säga att man som barn har sina föräldrar med sig.
Vidare finns grupper för barn, ung-domar och vuxna.

Att träna i vatten är oerhört skonsamt för kroppen, man väger 10% mindre än din kroppsvikt, och under simningen aktiverar man många olika muskel-grupper. Är du nybörjare eller vill du tävlingssimma? Valmöjligheten finns hos S71 för här finns ledare som lämpar sig för just din nivå.

– Det är aldrig för sent att börja simma, det har vi flera bevis på, avslutar Malin Wiberg, som också hälsar nya och gamla medlemmar välkomna!

Text: Elin Troedsson
Bild: Privat

Föregående artikelGULD framgångar för S71
Nästa artikelSpecsavers i Hässleholm