Hässleholm
Det var i början av december som fyra duktiga simtjejer trotsade stormen Sven och begav sig till Stockholm för att tillsammans delta i Sum-Sim, Svenska Mästerskapen för Unga. Väl i Stockholm gjorde alla flickorna en superbra insats och laget satte personligt rekord. Resultaten blev så pass bra att de reste hem med guldmedalj på 4 x 100 m medley.

– Tjejerna var på topp! Redan på pappret var det ett starkt lag, men att sätta rekord i Stockholm, på Sveriges nationalarena var fantastiskt roligt, säger Mikael ”Björken” Björklund, som är chefstränare för S71, och som var med tjejerna på plats.

I medley simmar man 4 olika simsätt, och varje deltagare i laget simmar 100 m. Först ut var Emilia Kristiansen som gav sig iväg på 100 meter ryggsim. Därefter var det Victoria Jönnsons tur att snabbt dyka i bassängen och ge sig iväg i bröstsim. Fjärilsim är nästa simsätt och det klarade Ellen Sandberg som en dans. Sist i laget och den som fick sätta handen i kaklet för en vinst var Rebecca Berggren- Lund, efter att hon jobbat sig igenom 100 meter frisim.

Nästa stora tävling för tävlingssimmarna i S71 är i Berlin. En stor, internationell tävling på samma arena där det ska hållas EM i sommar. INFO-Bladet gratulerar till framgångarna på Sum-Sim, och
önskar S71 lycka till på kommande tävlingar.

Text: Elin Troedsson
Bild: Privat

Föregående artikelSpännande släktforskning
Nästa artikelSimma med S71