Vi hittar henne i Lilla Blå, en liten bod i trädgården på Liljedalsgatan i Sölvesborg, vilken idag är inredd med bland annat gamla omgjorda loppisfynd. Här samsas inredningstidningar med kuddar, ljus, biblar, egenhändigt gjorda flaggor, skåp och mycket annat.

Den vi hittat är Ann-Sofie Ermstål och vi har landat hos henne för att titta på hennes fina saker. Hon berättar att intresset för inredning funnits i väldigt många år. Det har blivit många olika stilar under åren och när hon flyttade in i sitt hus ville hon inte göra om den gamla stilen på huset utan inredde istället så att sakerna passade in.

För två år sedan fastnade hon för stilen shabby chic och idag går det mesta i huset i vitt.  Hon är iväg på loppisar och söker nya fynd hela tiden. Det hon hittar gör hon sedan om genom att måla och dekorera på. Senaste fyndet vi får se är ett klaffbord som ska målas om.

I köket hittar vi ett skåp som hon för länge sedan köpte för några tior och som idag fungerar som kryddskåp. Andra attiraljer är vanliga gamla kakformar som hon gjort hål i, hängt i ett snöre och klistrat på en bit av en bibelsida.

Inspirationen får hon från olika inredningstidningar och den hon lusläser mest är Jeanne D´Arc Living. En tidning med fransk/dansk inredning i.

Folk har sagt till henne i många år att hon har handlag för att sätta ihop olika saker så att det ser bra ut. Och kan man få en kakform till att se bra ut där den hänger på skåpet så är jag verkligen benägen att hålla med.

Hennes dröm är att öppna en inredningsbutik, en livsstilsbutik som hon säger. För där ska finnas både möbler, kläder och smycken. Det ska vara saker hon gjort själv men även nya och gamla saker.

En annan sak hon skulle vilja ordna är en mässa. En Vintage-mässa där det ska finnas flera olika utställare. Så detta är inte omöjligt att hon drar igång till våren.

Att leva med en livsstil som denna tar sin lilla tid. Men har man bara roligt så gör det inget. Barnen är utflugna och nu har Ann-Sofie all tid i världen att pyssla med sina loppisar och att sy kuddar och måla bord. Ja, när hon inte arbetar inom hemtjänsten vill säga.

Text och Bild: Paulina Bengtsson

1.	Kuddar, flaggor och hjärtan som Ann-Sofie gjort nu när julen börjar närma sigBiblar och inredningstidningar samsas med ljus och kottarAnn-Sofie Ermstål utanför sin bod ”Lilla Blå”

Föregående artikelOptikboden i Vinslöv-Gör att du ser bra ut.
Nästa artikelJay Samson släpper album